MINIMITZA ELS SÍMPTOMES

Vall d'Hebron participa en una prova internacional amb redemsivir

Segons el cap de Malalties Infeccioses de l'Hospital Vall d'Hebron, Benito Almirante, es tracta del redemsivir, inicialment creat per tractar l'ebola

zentauroepp53045053 healthcare workers wearing protective suits attend to covid 200419203324

zentauroepp53045053 healthcare workers wearing protective suits attend to covid 200419203324 / PAU BARRENA

2
Es llegeix en minuts
Efe

L’Hospital Vall d’Hebron està participant en un assaig internacional per provar un medicament, el redemsivir, inicialment dissenyat per tractar l’ebola, que ha tingut bons resultats en uns quants pacients a qui ha minimitzat els símptomes i millorat el seu pronòstic de gravetat.

Segons ha explicat el cap de Malalties Infeccioses de l’Hospital Vall d’Hebron, Benito Almirante, a la televisió municipal de Barcelona Betevé, tot i que encara s’ha provat amb pocs pacients, aquest fàrmac «és un tractament que redueix la mortalitat i l’estada en l’uci i millora el pronòstic dels malalts».

«Resultats en tres o quatre setmanes»

Ara hem d’esperar a un estudi més ampli, en el qual participa Vall d’Hebron i hospitals de diferents països i esperem que en tres o quatre setmanes tinguem els resultats dels més de 600 pacients de l’assaig perquè el benefici fins ara s’ha estudiat en pocs malalts, i hem de veure quins pacients amb quines característiques se’ls pot administrar aquest medicament», ha dit Almirante.

L’infectòleg té posades esperances en aquest medicament perquè, segons ha dit, «la vacuna és difícil que estigui disponible abans de 12 o 18 mesos». Almirante també ha dit que estan provant amb resultats òptims administrar també medicaments contra «la resposta inflamatòria exagerada en l’aparell respiratòria» que genera aquest nou coronavirus, cosa que ha definit com «una tempesta inflamatòria».

Sobre per què el Covid-19 es manifesta de forma lleu en unes persones i en altres els causa la mort, Almirante ha assenyalat que es tracta d’una característica de moltes malalties infeccioses i ha explicat que també han après que en els malalts que en els primers dies tenen en les seves analítiques de sang un increment de molècules proinflamatòries és un indicador important que en els següents dies agreujaran la seva situació.

Almirante ha reconegut que l’uci de Vall d’Hebron, una de les més grans d’Espanya, ha millorat la seva situació i es troba per sota del 70% d’ocupació i cada dia estem baixant una mica» després de superar el 80%.

«La necessitat de llits de crítics és el que marca la incidència de l’epidèmia», ha dit Almirante

Notícies relacionades

Sobre la situació greu de les persones grans infectades en les residències geriàtriques, el cap de Malalties Infeccioses de Vall d’Hebron ha indicat que el problema és que en molts casos la malaltia empitjora en molt poc temps en els col·lectius més vulnerables. 

Tot i que tenen persones usuàries de residències ingressades a l’Hospital Vall d’Hebron, afirma que moltes no acaben arribant perquè moren abans. Almirante ha recordat que en aquests espais amb persones vulnerables, sovint dependents, és molt fàcil la transmissió de la malaltia «fins i tot fent les coses bé».