paròdies per vèncer el virus

La Policia de Nova Zelanda combat amb humor la Covid-19

Utilitza vídeos casolans de ficció, enginy i empatia per conscienciar la població sobre les mesures contra la pandèmia del coronavirus

Truquen al nòvio de la primera ministra, Jacinta Arden, per preguntar-li amb gràcia com porta el confinament mentre cuida la filla de tots dos

new-zealand / periodico

2
Es llegeix en minuts
EFE

La Policia de Nova Zelanda utilitza vídeos casolans de ficció, humor i empatia per conscienciar la població sobre les mesures imposades contra la pandèmia de la Covid-19.

En un vídeo de la sèrie ‘Wellington Paranormal’, l’agent O’Leary fa una videotrucada real a Clarke Gayford, la parella de la primera ministra Jacinda Ardern, per preguntar-li com porta el confinament mentre s’encarrega de cuidar la seva petita filla Neve.

«Estic bé, només cansat perquè l’he de mantenir ocupada. Fem moltes caminades i lectures, moltes lectures», li explica a l’agent el nòvio d’Arden, després de comentar que s’imagina que la situació «no ha de ser fàcil» per als pares solters.

En el vídeo, l’agent O’Leary comença a xiuxiuejar a l’assabentar-se que la nadó d’Ardern i Gayford està fent una petita migdiada després d’haver mantingut desperts els seus pares tota la nit, sense adonar-se que pot abaixar el volum del dispositiu.

Però la irrupció del sorollós agent Minogue en aquest vídeo desperta la Neve i per adormir-la novament O’Leary li canta una de les cançons de la campanya «mantingues dos metres de distància (social)».

Els vídeos de la campanya són realitzats per professionals i actors i es difonen des de principis d’abril a Facebook, Twitter o YouTube almenys una vegada a la setmana, tot i que en els últims dies n’ha aparegut una quantitat més gran.

Paròdia d’una reunió de feina

Una de les produccions que més ha cridat l’atenció és un vídeo que ha sigut compartit més de 12.000 vegades, en què es fa una paròdia d’una reunió de treball a través de la plataforma Zoom.

En aquest vídeo viral, de la sèrie ‘Genis Creatius NZ’, apareix un personatge amb un nadó als braços, una altra parlant des de la seva cuina amb la seva parella en bata preparant-se alguna cosa i un altre queixant-se que no pot escoltar la conversa.

En un dels requadres, un personatge apareix amb diferents filtres o gràfics sobre la cara, com el d’un dònut, d’un gat, un ou o una torrada, mentre que una de les participants no aconsegueix encendre el seu micròfon fins al final de la reunió.

«Per a alguns, el fet de tenir reunions per Zoom s’ha convertit en la nova normalitat», diu la Policia convidant els seus compatriotes a veure el vídeo sobre els reptes del confinament i l’aïllament social.

D’altra banda, un vídeo dirigit als nens mostra dues marionetes que canten sobre les diferents activitats que es poden fer durant el confinament, mentre d’altres plasmen el que fa una persona avorrida, com ensenyar una mascota a tocar la guitarra, o recomanen evitar les ‘festacorones’ en persona.

La mandatària neozelandesa va optar pel nivell màxim de confinament dels seus residents i ciutadans, que s’aplica des del 26 de març i serà revisat el 20 d’abril.

Notícies relacionades

Ardern, que a més ha anunciat mesures d’estímul econòmic, ha advertit aquesta setmana que si bé es rebaixaran les restriccions al nivell 3 de 4, es mantindran un bon temps.

Nova Zelanda, amb menys de 5 milions d’habitants, té actualment uns 1.100 casos confirmats i 11 morts per la pandèmia.