Delinqüència durant el confinament

Detinguts a Barcelona i Girona dos lladres per cometre cinc allunatges en dos dies

Van sostreure un turisme d'un concessionari i van estavellar el vehicle contra dues farmàcies

Els lladres, de nacionalitat italiana, formaven part d'un grup criminal amb gran mobilitat operativa

robo-esenciales / periodico

1
Es llegeix en minuts
EFE

Dos integrants d’una banda internacional especialitzada en robatoris pel mètode conegut com a allunatge, consistent a estavellar un cotxe contra l’aparador o entrada d’un establiment, han sigut detinguts a Palafolls (Barcelona) i a Lloret de Mar (Girona) per assaltar locals d’activitats essencials durant el confinament.

Segons informen els Mossos d’Esquadra de Girona, els arrestats, de 19 i 32 anys i nacionalitat italiana, estan acusats de cinc d’aquests delictes comesos en només dos dies.

Els fets es remunten a la nit del 6 d’abril, quan es va produir un robatori en un concessionari de la capital gironina, d’on els lladres havien sostret un turisme.

Posteriorment, els assaltants van estavellar el vehicle contra una farmàcia de Blanes (Girona) i una altra de Palafolls (Barcelona) i, en una van intimidar amb una arma de foc un dels treballadors, que tancava el negoci en aquell moment.

Els investigadors van identificar alguns dels lladres que havien participat en els cinc robatoris i van confirmar que formaven part d’un grup criminal més nombrós amb una gran mobilitat operativa.

Notícies relacionades

Un dispositiu dels Mossos d’Esquadra va permetre el 9 d’abril fer aquestes dues detencions als domicilis particulars dels assaltants, un a Palafolls i un altre a Lloret de Mar (Girona).

Els arrestats van passar el 10 d’abril a disposició del jutge, que va decretar el seu ingrés a presó provisional, mentre la investigació continua oberta.