LA LLUITA CONTRA EL COVID-19

Les morts a la conca d'Òdena augmenten un 385% respecte al 2019

«Nosaltres no donem dades oficials, donem dades reals de la funerària», afirma l'alcalde d'Igualada

zentauroepp52992462 01 04 20 confinament pel coronavirus a la conca d odena igua200401121131

zentauroepp52992462 01 04 20 confinament pel coronavirus a la conca d odena igua200401121131 / Marc vila

1
Es llegeix en minuts
Efe

Les morts als municipis confinats de la conca d’Òdena entre l’1 i el 10 d’abril s’han incrementat un 385% respecte a l’any passat, segons ha avançat l’alcalde d’Igualada, Marc Castells, que ha dit: «Nosaltres no donem dades oficials, donem dades reals. Les dades reals de la funerària».

Aquest dissabte, en una roda de premsa telemàtica, Castells ha detallat que les xifres facilitades per la funerària municipal indiquen que durant els deu primers dies d’aquest mes d’abril s’han registrat 68 defuncions, mentre que en el mateix període de l’any anterior només en van ser 14.

L’alcalde ha assenyalat que aquesta comparativa demostra la gravetat i la magnitud de la pandèmia a la Conca d’Òdena, així que ha tornat a exigir al Govern català i al Govern central que es facin test ràpids de coronavirus a tots els ciutadans de la zona «de la forma més ràpida possible» per fer una cartografia del contagi a «una població castigada per una alta mortalitat».

«Dades molt dolentes»

«Les dades són molt dolentes, però hi ha una tendència a la baixa quant als ingressos hospitalaris i també la mortalitat, que malgrat que és molt alta ho és menys que en altres setmanes. Hem de seguir en aquesta línia», ha afirmat Castells, que ha insistit en la necessitat d’extremar l’aïllament social i la higiene.

Coincidint amb el fet que fa un mes que l’ajuntament va prendre les primeres mesures en vista del brot de coronavirus, amb la cancel·lació de tots els actes públics, Castells ha fet balanç del que ha passat i ha assenyalat que mai s’hauria imaginat que l’impacte de la pandèmia a la zona seria tan dur.

Notícies relacionades

«Hem fet el que tocava, posar-nos al costat de la gent, de les administracions, treballant per donar resposta a l’emergència sanitària. Hem sigut propositius i col·laboratius, hem fet una bona feina», ha dit l’alcalde, que ha alertat que després de la crisi sanitària vindrà la crisi econòmica. 

1011900