CRISI ECONÒMICA

Creu Roja de Catalunya destina 1,5 milions a la compra d'aliments

La demanda ha augmentat un 25% en les últimes tres setmanes per la crisi del Covid-19

hospital esperit sant coronavirus creu roja lr 1585570251 700

hospital esperit sant coronavirus creu roja lr 1585570251 700

2
Es llegeix en minuts
Efe

La Creu Roja de Catalunya ha iniciat la compra i repartiment urgent d’aliments per valor de prop d’1,5 milions d’euros per donar resposta immediata a l’augment de demanda de les últimes tres setmanes derivat de la crisi del Covid-19, i que l’entitat ha xifrat en un 25%.

La compra immediata de fins a 11 productes d’alimentació bàsics s’està duent a terme gràcies a donacions privades i de 83 empreses, a més dels fons propis que la Creu Roja hi està destinant, segons ha informat aquest dijous el coordinador de Creu Roja a Catalunya, Enric Morist.

A la seu central de Creu Roja de Catalunya, on s’està organitzant part de la logística per al repartiment d’aliments, Morist ha avançat que l’entitat preveu en els pròxims mesos un creixement de la demanda del 100%, fins a arribar a atendre 200.000 persones a Catalunya, que són el doble dels que atenia abans de la crisi.

Crida a grans superfícies

Una part dels productes també procedeixen de donacions de particulars i empreses, així que el responsable de Creu Roja ha fet una crida «sobretot a les grans superfícies i grans empreses», perquè aportin aliments.

Enric Morist ha detallat que el repartiment es fa mitjançant la distribució domiciliària porta per porta a prop de 5.000 llars catalanes, el repartiment de 8.000 targetes de prepagament per cobrir necessitats d’alimentació infantil i familiar en comerços de proximitat i la distribució de fins a 20.000 lots de productes de necessitats bàsiques alimentàries, higièniques o de neteja de la llar.

A més, ha concretat que l’entitat està treballant amb els Serveis Socials dels ajuntaments «per identificar les persones que estan en màxima vulnerabilitat» i «ajudar-les perquè aquesta crisi social no es converteixi en humanitària».

Per a la distribució de l’ajuda, la Creu Roja utilitza els 52 centres que gestiona directament a tot Catalunya i 30 centres més que gestiona de manera coordinada amb altres entitats, ha assenyalat Morist.

S’han atès més de 10.000 persones

Notícies relacionades

Des de l’inici de la crisi, a mitjans de març, un equip de 2.600 voluntaris i tècnics de la Creu Roja han distribuït 75.800 quilos d’aliments i medecines a més de 10.000 persones en situació de risc en més de 150 municipis catalans, ha recordat Morist.

La resposta d’emergència forma part del pla ‘Creu Roja respon davant la Covid-19’, per oferir ajuda bàsica a les persones en situació de més vulnerabilitat i que també ha implicat l’habilitació de nou albergs.