MÉS CONTROL SOCIAL

La Guàrdia Urbana de Badalona estrena un dron per detectar moviments durant el confinament

L'ajuntament ha agilitat la implantació de la unitat de drons del cos de la policia local, que ja estava planificada

La Guàrdia Urbana de Badalona estrena un dron per detectar moviments durant el confinament
1
Es llegeix en minuts
El Periódico

La Guàrdia Urbana de Badalona ha incorporat l’ús d’un dron policial per actuar en situacions de crisi i emergència. La nova eina «permet detectar possibles infraccions del confinament mentre duri l’epidèmia del coronavirus», expliquen des del consistori, des d’on també assenyalen que l’eina ja passarà a formar part del cos de policia local.

L’Ajuntament de Badalona ha agilitat la implantació de la unitat de drons, que ja estava planificada, perquè la Guàrdia Urbana disposi d’una eina policial per «actuar en situacions de crisi i emergència amb eficàcia».

En aquesta nova unitat presten servei sis agents i comandaments del cos, que compten amb la certificació de pilots i operadors de drons de l’Agència Estatal de Seguretat Aèria (AESA), i amb l’especialització necessària per ser operadors policials de vol i radiofonistes aeris.

«Altament eficaç»

L’alcalde de Badalona, Álex Pastor, ha destacat que: «S’ha agilitat la implantació d’aquesta nova unitat de la Guàrdia Urbana perquè en aquest període d’emergència sanitària l’ús de drons policials s’ha revelat com una eina altament eficaç per combatre la pandèmia que estem patint i tota classe d’emergències que es puguin produir».

La unitat de drons de la Guàrdia Urbana, a més del servei de patrullatge aeri en coordinació amb la resta de vehicles del cos, pot efectuar funcions de control aeri del trànsit, vigilància preventiva d’actes delictius, control de concentracions de persones, localització i rescat de persones en cas d’accident, catàstrofe o emergència.

S’integrarà al cos policial

Aquest dron està també capacitat per efectuar vols nocturns, control de vies d’evacuació en cas d’emergència humanitària, accessos de vehicles, seguiment i «monitoratge d’autors de presumptes fets delictius».

Notícies relacionades

Els responsables policials han explicat que s’ha dissenyat un estudi de seguretat operacional per integrar a l’estructura del cos la nova unitat. Així, s’han establert protocols d’actuació per a les diferents incidències operatives i gestió de crisi, i perquè la nova eina «compleixi tots els requisits legals i de respecte envers els drets fonamentals de les persones», assenyalen des del consistori.

Més notícies de Badalona en l’edició local d’EL PERIÓDICO DE CATALUNYA