tornada a la normalitat

L'Hospital d'Igualada recupera 250 sanitaris

El centre va arribar a tenir el 40% del personal infectat o confinat a casa

«No sabria contestar si ha passat el pitjor. Seguim en alerta», diu el director assistencial

mdedios52987595 31 03 20 confinament pel coronavirus a la conca d odena urg 200407135940

mdedios52987595 31 03 20 confinament pel coronavirus a la conca d odena urg 200407135940 / Marc vila

1
Es llegeix en minuts
Efe

L’Hospital d’Igualada (Barcelona) ha recuperat totes les estructures tancades, ha reincorporat 250 treballadors que estaven de baixa i acull pacients que van haver de sortir de la comarca a causa de la saturació pel coronavirus, segons ha explicat aquest dimarts el director assistencial del centre, Joan Miquel Carbonell.

En declaracions a RAC-1, Carbonell ha avisat que, tot i que la càrrega en urgències no és tan alta com la d’altres hospitals, en els últims dies hi ha hagut un repunt dels casos més greus i ha apuntat que «és difícil determinar-ne la causa».

L’hospital va arribar a tenir el 40 % del personal infectat o confinat a casa i hi havia llits tancats perquè no podien ser atesos.

En un «altiplà»

El director assistencial ha assenyalat que ara estan en un «altiplà» pel que fa al volum de consultes pel coronavirus, ja que van començar «molt abans» i això fa que la seva situació sigui diferent.

Sobre si ja han superat el pitjor moment de la pandèmia, Carbonell ha assenyalat que encara és aviat per afirmar-ho: «Necessitem la perspectiva d’uns dies. No sabria contestar si ha passat el pitjor. Seguim en alerta i a l’espera de tornar a tenir números alts».

Notícies relacionades

Tot i que ha reconegut que «és possible que estiguem suavitzant la tendència de la corba», ha insistit a no relaxar-se ni confiar-se perquè «el virus és a fora i es continuarà propagant si li donem les condicions».

Quant al desconfinament, Carbonell ha augurat que serà «molt dur i complicat» i que «potser no es podrà fer al mateix ritme a totes les comarques».

desconfinamentNo els falta material

Sobre les necessitats de material, el director assistencial ha assenyalat que no els falten mascaretes ni equips de protecció individual i ha remarcat que el departament de logística del centre ha fet una tasca «espectacular».