ENQUESTA SOCIOLÒGICA

El baròmetre del CIS se centrarà en el coronavirus i es realitzarà amb entrevistes telefòniques

L'organisme demoscòpic renuncia de forma excepcional als seus qüestionaris personals per les restriccions de l'estat d'alarma

GRAF6989. MADRID, 11/11/2019.- El presidente del Centro de Investigaciones Sociológicas (CIS), José Félix Tezanos (c), y el presidente del Instituto de Estudios Sociales, Pedro Arriola, analizan los resultados electorales del 10N en un desayuno informativo en Madrid. EFE/Emilio Naranjo

GRAF6989. MADRID, 11/11/2019.- El presidente del Centro de Investigaciones Sociológicas (CIS), José Félix Tezanos (c), y el presidente del Instituto de Estudios Sociales, Pedro Arriola, analizan los resultados electorales del 10N en un desayuno informativo en Madrid. EFE/Emilio Naranjo / Emilio Naranjo (EFE)

1
Es llegeix en minuts
Europa Press

El Centre d’Investigacions Sociològiques (CIS) està realitzant aquests dies per telèfon les seves enquestes per al seu baròmetre d’abril, renunciant de forma excepcional a les seves entrevistes personals a causa de les restriccions imposades per l’estat d’alarma contra el coronavirus, i ha decidit aprofitar la situació de confinament generalitzat per centrar l’estudi a conèixer l’opinió dels espanyols sobre la pandèmia.

A diferència de les enquestadores privades, el CIS no sol recórrer a qüestionaris via telefònica i els seus baròmetres mensuals es basen en entrevistes personals realitzades al domicili de l’enquestat. Així es va fer fins al març passat, ja que el treball de camp es va completar abans de decretar-se l’estat d’alarma, però aquest mes ha hagut de renunciar a les entrevistes personals i recórrer de forma excepcional a trucades.

Això sí, segons van informar a Europa Press fonts del centre públic, la utilització de la via telefònica continuarà sent excepcional en el CIS i, quan s’aixequin les restriccions i l’evolució de la pandèmia ho permeti, es reprendrà la pràctica habitual de les entrevistes personals a domicili.

Per a aquest baròmetre d’abril es mantindrà la mida de mostra d’aquests estudis mensuals, que l’equip de Jose Félix Tezanos va xifrar en 3.000 entrevistes, i recollirà les preguntes habituals sobre la percepció dels problemes d’Espanya i la intenció de vot. Ara bé, el CIS dedicarà el gruix de les seves preguntes al Covid-19, cosa que permetrà conèixer l’opinió dels espanyols sobre la pandèmia, la seva incidència en les famílies i la gestió que se n’està fent.

Pla de teletreball

Notícies relacionades

Després de conèixer-se les primeres mesures per contenir la pandèmia, el CIS ja va informar que havia preparat un pla de teletreball i totes les persones amb menors i persones dependents al seu càrrec van començar a desenvolupar la seva tasca des del domicili. No obstant, llavors no havia afectat les enquestes perquè ja s’havia completat el treball de camp tant per al baròmetre de març com per a les enquestes preelectrorals que s’havien de fer amb vista als comicis autonòmics del País Basc i Galícia.

Com a organisme públic que és, el CIS ha anat complint en les últimes setmanes amb totes les indicacions i normes que ha adoptat el Govern i han aconsellat les autoritats sanitàries.

Temes:

CIS Coronavirus