POLÈMICA

Vox ataca el Govern amb un fotomuntatge de la Gran Vía de Madrid plena de taüts

El partit ultradretà, que ha utilitzat la imatge sense permís del seu autor, ha rebut una allau de crítiques

vox

vox

1
Es llegeix en minuts
El Periodico

Vox no sembla témer una nova sanció de Twitter, que va deshabilitar temporalment el seu compte el 21 de gener per un delicte d’odi a l’escriure que el PSOE promovia la pederàstia. La prova és el tuit que ha fet fa unes quantes hores, en què ha utilitzat una fotografia d’Ignacio Pereira de la Gran Vía de Madrid deserta sense permís de l’autor i, amb un muntatge per ordinador, ha omplert el carrer de taüts embolicats amb la bandera d’Espanya. El missatge és «retratar» la tragèdia que provoquen les morts per coronavirus, que, segons el partit ultra, estan intentant amagar el Govern i els mitjans de comunicació afins.

Notícies relacionades

Ignacio Pereira, l’autor de la fotografia, que havia sigut feta el 2018 i que volia reflectir la solitud de les grans ciutats (no hi havia fèretres per enlloc), ha exigit la retirada de la fotografia manipulada.

No només Pereira ha vist amb disgust la publicació del tuit de Vox, al qual ha amenaçat amb accions legals si no la retira. El missatge ha provocat una allau de crítiques, fins i tot d’alguns votants de la formació ultradretana. «Roí», «miserable», «fàstic», «carronyaires» són algunes de les expressions que ha generat entre els usuaris de Twitter.

Temes:

Coronavirus Vox