Vox només donarà suport a la pròrroga de l'estat d'alarma si dimiteix el Govern

El partit d'extrema dreta insisteix a formar un nou Executiu i convocar eleccions en sis mesos

Els d'Abascal emprendran aquesta setmana accions legals contra el Govern per la gestió de la crisi

undefined51738985 el l der de vox  santiago abascal  en roda de premsa a estra200114170842

undefined51738985 el l der de vox santiago abascal en roda de premsa a estra200114170842 / Laura Pous

1
Es llegeix en minuts
Miguel Ángel Rodríguez

Vox ha apujat el preu del seu suport al Govern. Després d’anunciar la ruptura de les seves relacions amb els de Pedro Sánchez, els de Santiago Abascal han assegurat que només recolzarà la pròrroga de l’estat d’alarma fins al 26 d’abril que es debatrà en el Congrés aquest dijous si l’Executiu per complet dimiteix i es conforma un Govern d’emergència nacional per afrontar la crisi. 

A més, Vox ha anunciat que al llarg d’aquesta setmana presentarà una sèrie d’accions judicials contra l’Executiu i tots els seus membres, així com contra tots els representants públics que hagin intervingut en la gestió de la crisi del coronavirus. En concret, recórrer la declaració i les condicions de l’estat d’alarma davant del Tribunal Constitucional

Notícies relacionades

Així ho ha anunciat el portaveu del partit d’extrema dreta, Jorge Buxadé, en una roda de premsa telemàtica. El dirigent ultra ha assegurat que Vox acudirà al Tribunal Constitucional per recórrer tant la declaració com les condicions de l’estat d’alarma. «El Govern està utilitzant aquest estat d’alarma per protegir-se dels espanyols perquè tenen una por enorme del poble espanyol», ha sentenciat. En aquest mateix sentit, ha qualificat al Consell de Ministres d’«ineficaç», «deslleial» i «triler». 

Preguntat per les iniciatives que presentaran, el dirigent ultra ha assenyalat que volen ser «tècnicament molt correctes» i que per això estan estudiant les accions judicials concretes. No obstant, ha apuntat que el seu deure és depurar responsabilitats: «Al capità de la nau que porta directament el vaixell a una escullera no se li pot exigir responsabilitats quan el vaixell ja està enfonsat».