«de forma urgent»

El TSJC ordena a Interior que faci el test del coronavirus a tots els mossos

El tribunal sol·licita per a totes les unitats del cos mascaretes, ulleres i guants

Requereix material per a la desinfecció dels equips i que se sanegin les comissaries i vehicles de treball

06/03/2017 Los Mossos d’Esquadra despliegan controles para evitar desplazamientos a segundas residencias, desde este viernes 20 de marzo de 2020.

06/03/2017 Los Mossos d’Esquadra despliegan controles para evitar desplazamientos a segundas residencias, desde este viernes 20 de marzo de 2020. / MOSSOS D'ESQUADRA (Europa Press)

1
Es llegeix en minuts

El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) ha ordenat a la Conselleria d’Interior que de forma «urgent i immediata» procedeixi a realitzar el test del coronavirus a tots els membres dels Mossos d’Esquadra per aïllar els focus de contagi i evitar la seva propagació. La Generalitat va emetre fa uns dies unes recomanacions per als agents destinades a protegir-se del virus.

Notícies relacionades

En una interlocutòria, la sala social del TSJC estima les mesures cautelaríssimes sol·licitades per la trisindical dels Mossos d’Esquadra, que agrupa l’SPC, el CATME i l’SME, i ordena també, com ja va fer la setmana passada amb una altra demanda de l’USPAC, que proveeixi totes les unitats del cos de mascaretes, ulleres i guants de protecció, material per a la desinfecció dels equips i que sanegi les comissaries i vehicles de treball.

L’alt tribunal català reconeix l’existència d’un «risc greu, en ocasions mortal i sempre imminent» per als integrants dels Mossos d’Esquadra, per això, combinat amb la falta de material i tècniques de protecció, veu necessari adoptar de forma «urgent» les mesures cautelars sol·licitades d’acord amb la «condició de servei públic» que efectuen els agents i al «risc de contagi» que assumeixen.