crisi del Covid-19

Les tres bones notícies en la lluita contra el coronavirus d'avui, 6 d'abril

A member of the medical staff adjusts her face mask before treating a patient suffering from the coronavirus disease (COVID-19) in an intensive care unit at Havelhoehe community hospital in Berlin, Germany, April 6, 2020. REUTERS/Fabrizio Bensch

A member of the medical staff adjusts her face mask before treating a patient suffering from the coronavirus disease (COVID-19) in an intensive care unit at Havelhoehe community hospital in Berlin, Germany, April 6, 2020. REUTERS/Fabrizio Bensch / FABRIZIO BENSCH (REUTERS)

2
Es llegeix en minuts
EL PERIÓDICO

Espanya i la resta de països del món s’escarrassen en la lluita contra el Covid-19. Tot i que el coronavirus causa cada dia noves víctimes i les xifres d’encomanats continuen augmentant, els esforços internacionals i la lluita diària del personal sanitari i els científics també donen bones notícies.

Aquestes són les tres informacions positives relacionades amb la crisi sanitària que EL PERIÓDICO vol destacar en aquesta jornada del 6 d’abril:

1. Comença el repartiment dels respiradors d’emergència fabricats per Seat

Correus ha començat a entregar de manera gratuïta a l’Hospital Germans Trias i Pujol (Can Ruti) de Badalona els respiradors d’emergència que està fabricant Seat i que han sigut desenvolupats en els últims dies pel mateix centre sanitari, juntament amb l’Hospital Clínic i la Universitat de Barcelona, per pal·liar la falta d’aquests aparells provocada per la crisi del coronavirus. 

2. Solidaritat en l’epidèmia amb el 3D

S’estén per tot el país una xarxa ciutadana que fabrica viseres protectores amb impressores 3D domèstiques i les fa arribar als hospitals. En dues setmanes, Coronavirus Makers n’ha elaborat 340.000 unitats. A Catalunya, el col·lectiu LibreGuard n’ha fabricat 11.000 més amb talladores làser.

Uns creen prototips de viseres, ulleres, cascos, respiradors i altres, artefactes per al personal sanitari. D’altres els fabriquen en les impressores 3D que tenen a casa o a les seves empreses. D’altres ofereixen els seus vehicles per portar-los als punts de recollida, on d’altres els desinfecten, els acoblen, els empaqueten i els acosten a hospitals, residències de gent gran i centres de salut on aquest material està servint per salvar vides.

3. El Clínic i la Vall d’Hebron ja equilibren ingressos i altes

Notícies relacionades

L’Hospital Clínic de Barcelona, el primer de Catalunya que va començar a tractar casos de Covid-19, a finals de febrer, ha aconseguit equilibrar, per primera vegada des de l’inici de l’epidèmia, els ingressos i les altes hospitalàries. El mateix passa a la Vall d’Hebron. El cap d’Urgències del Clínic, Ernest Bragulat, en una entrevista a RAC-1, ha puntualitzat que «encara no ha passat el pitjor» quant a les unitats de cures intensives (ucis).

A Catalunya s’han registrat quatre dies consecutius des de l’inici de l’epidèmia amb un descens de casos diagnosticats i de morts, cosa que indicaria que la corba s’està aplanant o, fins i tot, començant a descendir.