El Regne Unit alliberarà 4.000 presos per contenir la propagació del coronavirus a les presons

Són tots de baix risc, als que els queden menys de dos mesos de condemna, i seran vigilats amb turmelleres electròniques

Prison guards stand outside Wandsworth Reform Prison during an unofficial strike to protest against staffing levels and health and safety issues, in London, Britain, November 15, 2016. REUTERS/Dylan Martinez

Prison guards stand outside Wandsworth Reform Prison during an unofficial strike to protest against staffing levels and health and safety issues, in London, Britain, November 15, 2016. REUTERS/Dylan Martinez / DYLAN MARTINEZ (REUTERS)

1
Es llegeix en minuts
Europa Press

El Govern britànic posarà en llibertat 4.000 presos en presons d’Anglaterra i Gal·les per contenir la propagació del coronavirus, que ja ha deixat gairebé 50.000 contagis i gairebé 5.000 morts al país, sobretot a les penitencieries del país, especialment vulnerables.

Els presos designats són tots de baix risc, als que els queden menys de dos mesos per complir la seva condemna i tots ells seran vigilats amb turmelleres electròniques per identificar la seva posició, ha informat el Ministeri de Justícia.

«Mesura sense precedents»

«Es tracta d’una mesura sense precedents», ha explicat el ministre de Justícia, Robert Buckland, «perquè si el coronavirus s’apodera de les nostres presons, el sistema sanitari britànic podria acabar desbordat».

Notícies relacionades

Precisament aquest dissabte es donava a conèixer que prop de 90 presos i 15 funcionaris de presó havien donat positiu per coronavirus, i que fins a 1.200 empresonats havien decidit quedar-se a les seves cel·les per no encomanar-se.

Irlanda del Nord també s’ha afegit a la iniciativa i posarà en llibertat 200 dels 1.500 presos que manté a les seves presons.