CENTRE DE REFERÈNCIA

L'OMS felicita l'Hospital Vall d'Hebron per la seva gestió del coronavirus

L'organisme destaca la capacitat de reconversió del recinte per afrontar la pandèmia i atendre els malalts

jdomenech52834009 barcelona 18 03 2020 tema coronavirus llegada de nuevas cama200404094315

jdomenech52834009 barcelona 18 03 2020 tema coronavirus llegada de nuevas cama200404094315 / Ferran Nadeu

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

L’Organització Mundial de la salut (OMS) va felicitar l’Hospital Universitari Vall d’Hebron per la gestió feta en la crisi desencadenada pel coronavirus.

«La Vall d’Hebron ha fet un gran treball per convertir-se en un centre Covid-19, reformular tots els espais i preparar tots els seus professionals per avançar-se el virus», va afirmar el doctor Bruce Aylward, director general adjunt de l’organisme, després de visitar el recinte hospitalari.

Notícies relacionades

Aylward, que es va reunir amb la Consellera de Salut, Alba Vergés, va visitar el recinte amb altres responsables del Ministeri de Sanitat en una trobada a què van assistir el gerent de l’hospital (Albert Salazar), el director assistencial (Antonio Roman), la directora d’infermeria (Mari Àngels Barba) i la cap del servei d’Epidemiologia (Magda Campins).

El metge canadenc va conèixer de primera mà tota la informació tècnica que va demanar l’OMS: on es va fer el pla de contingència i com s’ha reconvertit l’hospital, en algunes de les seves dependències, fins a multiplicar gairebé per set el nombre de llits. Fins i tot van visitar el Pavelló d’Esports de Vall d’Hebron, on s’ha instal·lat un centre d’assistència per a pacients de coronavirus i que té una capacitat per a 132 persones.