pla Oris

Els Mossos detenen en un dia 23 persones i en sancionen 2.136 per incomplir el confinament

També s'han fet 8.832 identificacions a persones i 8.752 a vehicles

mossos-detienen / periodico

1
Es llegeix en minuts
Efe

Els Mossos d’Esquadra han interposat en les últimes 24 hores un total de 2.136 sancions i han detingut 23 persones que incomplien les mesures de confinament pel coronavirus a Catalunya.

En roda de premsa, el conseller d’Interior, Miquel Buch, ha donat compte del balanç del pla Oris, destinat a garantir el compliment de les restriccions imposades per l’estat d’alarma, que l’últim dia ha comportat 8.832 identificacions a persones i 8.752 a vehicles.

Cap establiment precintat

No ha sigut necessari precintar cap establiment obert en les últimes hores, tot i que sí que s’ha interposat una denúncia a un negoci per mantenir l’activitat malgrat no estar considerat servei essencial.

Notícies relacionades

Segons ha precisat Buch, un total de 473.179 ciutadans catalans s’han descarregat el certificat d’autoresponsabilitat que la Generalitat va impulsar per «facilitar» el procés per justificar davant la policia els motius pels quals es duu a terme un determinat desplaçament.

Així mateix, segons ha revelat el conseller, s’ha constatat un descens de les consultes relacionades amb el coronavirus dirigides al número 112, telèfon que, com la Generalitat ha reiterat al llarg de la crisi, està previst per a les emergències, no per a dubtes o urgències sanitàries.