crisi del Covid-19

Les tres bones notícies en la lluita contra el coronavirus d'avui, 3 d'abril

zentauroepp53017979 coronavirus200403203131

zentauroepp53017979 coronavirus200403203131 / Ferran Nadeu

2
Es llegeix en minuts
EL PERIÓDICO

Espanya i la resta de països del món s’escarrassen en la lluita contra el Covid-19. Tot i que el coronavirus causa cada dia noves víctimes i les xifres d’encomanats continuen augmentant, els esforços internacionals i la lluita diària del personal sanitari i els científics també donen bones notícies.

Aquestes són les tres informacions positives relacionades amb la crisi sanitària que EL PERIÓDICO vol destacar en aquesta jornada del 3 d’abril:

1. Supera el Covid-19 i torna de voluntària a l’hospital

Una jove auxiliar d’infermeria i educadora social que va aconseguir fa uns dies deixar enrere el Covid-19, que la va mantenir ingressada i en quarantena, ha decidit convertir-se en voluntària i acudir als hospitals a recolzar els que ara tenen el virus, com el seu avi, de 85 anys.

Adriana és el nom d’aquesta noia, de 26 anys, que va ingressar el 12 de març a l’Hospital de Valdecilla (Santander), on va estar durant cinc dies d’aïllament i, posteriorment, va haver d’estar a casa seva sense relacionar-se amb ningú fins fa uns dies que la prova del Covid-19 va donar dues vegades negatiu, cosa que suposa que ja no té el virus.

2. Extuben un nadó de quatre mesos a l’Hospital de Màlaga

El nadó de quatre mesos que va ingressar amb coronavirus a l’Hospital Maternoinfantil de Màlaga, procedent de l’Hospital Costa del Sol de Marbella el 16 de març, va ser extubado aquest dijous passat, segons han explicat des del Govern andalús.

Aquesta notícia ha sigut celebrada pel personal del centre sanitari, aplaudint en el moment en què es va produir. El cap de la secció de l’uci de Pediatria de l’Hospital Maternoinfantil, José Camacho, ha explicat que el nadó «ha evolucionat de manera satisfactòria» i se li ha retirat la ventilació mecànica aquest dijous.

3. Seat rep l’autorització per produir respiradors d’emergència

Notícies relacionades

Seat acaba de rebre l’autorització necessària de l’Agència Espanyola de Medicaments i Productes Sanitaris per a la investigació clínica per posar en producció l’OxyGEN, un respirador automàtic d’emergència que servirà per donar servei a hospitals i centres sanitaris.

El ministre de Sanitat, Salvador Illa, ha confirmat que l’automobilística podrà servir 300 unitats diàries després d’haver rebut l’última documentació requerida per a l’homologació dels equips. El projecte de Seat està inclòs en el d’un grup d’empreses que ja fa setmanes que treballen en el prototip: Protofy.xyz, Oxigen, Recam Laser, LCOE, Doga Motors, Luz Negra, Ficosa, Bosch, IDNEO, Secartys, Universitat de Barcelona i CMCiB.