PEL CORONAVIRUS

Les escoles bressol catalanes critiquen l'«abandonament» de les administracions públiques

L'associació ha informat en un comunicat que la majoria de les 529 escoles bressol catalanes han hagut de posar en marxa ertos

soc-caixa

soc-caixa / 23 (San Roc)

1
Es llegeix en minuts
Europa Press

L’Associació Catalana de Llars d’Infants  ha criticat aquest dijous l’«abandonament tant del Govern com de l’Executiu català» durant la pandèmia de coronavirus i temen per la seva continuïtat si no reben el recolzament de les administracions públiques.

L’associació ha informat en un comunicat que la majoria de les 529 escoles bressol catalanes –que donen feina a prop de 6.000 professionals– han hagut de posar en marxa expedients de regulació temporal d’ocupació (ertos) a causa de la pandèmia.

Ha demanat al Govern que es facin efectives les subvencions atorgades del curs 2018-2019, que «estan pendents de pagament i suposen prop de 3 milions d’euros», així com la tramitació urgent de les corresponents al curs 2019-2020.

Així mateix, només el 40% de les escoles bressol poden acollir-se a les subvencions, motiu pel qual l’associació ha remarcat «la necessitat de més mesures, que facin viable la continuïtat dels centres privats».

Notícies relacionades

Ha exigit a la Generalitat que «articuli de manera extraordinària una ajuda directa per alumne amb caràcter universal, de la qual puguin beneficiar-se tots els centres sense excepció».

D’altra banda i en el mateix sentit, moltes guarderies privades no han tornat l’import dels dies que no han ofert classe al·legant despeses estructurals del centre.