crisi sanitària

Salut assegura que hi haurà «algun tipus de confinament» després de Setmana Santa

La consellera Vergés afirma que les ucis, on l'estada dels pacients és d'uns 20 dies, estan al límit

zentauroepp52982974 barricada200331164942

zentauroepp52982974 barricada200331164942 / FERRAN NADEU

1
Es llegeix en minuts

La consellera de Salut de la Generalitat, Alba Vergés, ha assegurat aquest dijous que hi haurà «algun tipus de confinament» després de Setmana Santa pel coronavirus, i ha detallat que pot ser que no sigui total, però que serà necessari protegir les persones més vulnerables.

En una entrevista a Catalunya Ràdio recollida per Europa Press, Vergés ha afirmat que les uci catalanes estan al límit, malgrat haver «triplicat la seva capacitat», i ha assegurat que és una situació d’epidèmia brutal i que la complica el fet que l’estada dels malalts en la unitat de cures intensives s’allarga uns 20 dies.

Ha explicat que diàriament s’estan fent entre 1.500 i 3.000 testos per analitzar com es comporta l’epidèmia, però davant de la pregunta de si n’hi ha prou, ha asseverat: «El test no ho salva tot. N’arriben de ràpids, que ens ajuden a discriminar els casos positius, però, pel que fa als negatius, no són fiables».

Sobre les residències de gent gran, la titular de Salut ha recordat que és preferible que les persones que puguin s’emportin la gent gran a casa: «Contaminar la família que és relativament més jove en comparació a una residència on la gent és més vulnerable sempre és desitjable».

Ha dit que s’haurà de revisar el protocol perquè les famílies es puguin emportar la gent gran sense necessitat de fer-li el test, després que li hagin explicat que hi ha familiars que es queixen per no poder treure els seus éssers estimats de les residències per no haver-hi testos.

Notícies relacionades

Preguntada per l’hospital de campanya de Sabadell de l’Exèrcit –dimecres l’alcaldessa del municipi va acusar a la Generalitat d’haver-lo paralitzat–, ha apuntat que els hospitals de campanya s’han de muntar bé i que el que s’està fent a Sabadell «no està paralitzat». 

En aquest sentit, Vergés ha reclamat a l’Exèrcit que, més enllà d’ajudar en tasques de muntatge d’instal·lacions, col·labori posant a disposició metges i infermeres de l’UME.