25 maig 2020

Anar al contingut

«MOMENT EMOCIONALMENT DIFÍCIL»

Una nena de 12 anys, una de les noves 192 víctimes mortals per coronavirus a Bèlgica

«És un cas estrany», afirma el portaveu de les autoritats sanitàries belgues per a la lluita contra el Covid-19

Europa Press

Una nena de 12 anys, una de les noves 192 víctimes mortals per coronavirus a Bèlgica

Virginia Mayo (AP)

Bèlgica ha informat aquest dimarts de 192 noves morts de pacients amb coronavirus, entre les quals una menor de 12 anys d’edat, i el balanç total de morts des que va arribar el virus al país s’eleva a 705 casos. «La mort d’una nena de 12 anys és un moment emocionalment difícil perquè afecta un menor, però també afecta la comunitat mèdica i científica», ha dit el portaveu de les autoritats sanitàries per a la lluita contra el coronavirus, el viròleg Emmanuel André. El científic ha traslladat el condol a la família i ha recalcat que la mort d’un menor «és un cas estrany, tot i que ens commocioni».

Des que Bèlgica va començar a comptabilitzar els pacients fa dues setmanes ha registrat almenys 12.775 casos de persones que han donat positiu per contagi de Covid-19, dels quals 876 van ser diagnosticats dilluns. El Servei de Salut Pública adverteix amb freqüència que el balanç total és una xifra que «subestima» la situació real perquè només es realitzen proves als malalts que són ingressats amb símptomes.

Tests a persones més exposades

L’objectiu és comptar amb tests suficients per començar en una pròxima fase a fer proves també als grups més exposats, com el personal sanitari, i a les persones més vulnerables, per l’edat o per tenir patologies prèvies que podrien agreujar la malaltia.

Sobre el nombre de morts, André ha precisat que, dels 192 nous casos registrats en les últimes 24 hores, en realitat 98 s’han produït en aquell període temporal, mentre que les altres 94 es van produir en dies anteriors però no s’havien afegit encara al recompte oficial.

4.920 persones ingressades

Hi ha 4.920 persones ingressades als hospitals belgues pel contagi de coronavirus, de les quals 1.021 estan en cures intensives, inclosos 786 pacients que necessiten respiració assistida.

Els experts apunten a un alentiment en l’augment de casos que consideren «esperançador», però adverteixen que el nombre de casos en cures intensives continuarà creixent «inevitablement» els pròxims dies.

53% de llits ocupats

L’ocupació dels llits disponibles està al 53%, segons ha assenyalat André, si bé s’espera que quan la corba de la pandèmia arribi al «pic» en els pròxims dies la situació es compliqui i s’estigui «a prop de la saturació».

Per això, el Servei de Salut Pública insisteix en com d’essencial que és complir les normes d’higiene i distància física per evitar el contagi, així com de complir el confinament estricte que obliga a teletreballar i a limitar els desplaçaments als essencials.

Temes: Coronavirus