INCIDÈNCIA PER ZONES

MAPA | Coronavirus a Catalunya: casos per municipis i per barris

Consulteu les dades sobre els casos de Covid-19 proporcionades pel Departament de Salut

mapa virus catalunya

mapa virus catalunya

1
Es llegeix en minuts
DEPARTAMENTO DE INFOGRAFÍA

El Covid-19 ha impactat de manera irregular a Catalunya. Tant en la taxa per 100.000 habitants com en el nombre de casos detectats, s’aprecien diverses concentracions de contagis que no sempre es corresponen amb els llocs més poblats.

L’Agència de Qualitat i Avaluació Sanitàries de Catalunya (AQuAS), un organisme de la Generalitat, distribueix a través de dues pàgines web les dades detallades i actualitzades de casos i taxa per àrea bàsica de salut (ABS). L’ABS és l’àrea que cobreix un centre d’atenció primària (CAP) o un consultori local i no sempre es correspon amb els límits d’un barri o un municipi.

El mapa de taxes, el que es mostra aquí, destaca diversos focus, en color més intens. Entre aquests, el més destacat és el de la conca d’Òdena, els municipis al voltant d’Igualada. Les dues ABS de la capital de l’Anoia tenen dues de les taxes més altes de Catalunya. Igualada-2 arriba als 442,5 casos per 100.000 habitants, mentre que Igualada-1 se situa en 417,7, segons l’última actualització disponible, del dilluns 30 de març.

No obstant, la taxa més alta correspon a l’ABS de la Pobla de Segur, amb 487,9 contagis per 100.000 habitants. En aquest cas, aquesta taxa s’assoleix amb 29 positius detectats. Les xifres de casos són més elevades a la comarca de l’Anoia.

Al mapa de Barcelona publicat anteriorment, s’apreciava una ocurrència de casos més gran als barris de renda més baixa. Al mirar la situació a Catalunya, es detecta una cosa semblant, especialment a la província de Barcelona.

Notícies relacionades

Les zones més denses de l’Hospitalet de Llobregat i Badalona i les àrees menys cèntriques de Sabadell, així com localitats com Mollet del Vallès i Parets se situen entre les àrees amb les taxes de contagi més grans.

En bona mesura, aquestes zones també són les que tenen més casos detectats en xifres absolutes. La majoria són en l’arc que tindria Barcelona en el centre i que s’estén de Castelldefels a Mataró i fins a Terrassa.