INCIDÈNCIA PER ZONES

MAPA | Coronavirus a Barcelona: els casos, barri a barri

Consulteu les dades sobre els casos de Covid-19 a la capital catalana proporcionades pel Departament de Salut

1
Es llegeix en minuts
DEPARTAMENTO DE INFOGRAFÍA

L’impacte del coronavirus a la ciutat de Barcelona no és uniforme, varia molt en funció de cada barri, i és als barris més humils del nord de la ciutat on actualment es troba la concentració de casos positius més gran del Covid-19.

A partir de les dades de l’Agència de Qualitat i Avaluació Sanitàries de Catalunya (AQuAS) s’ha elaborat un mapa interactiu que mostra l’abast del coronavirus a tota la ciutat. Les xifres es refereixen a les mostres fetes per les unitats bàsiques de salut de la conselleria i indiquen les taxes d’infeccions per cada 100.000 habitants actualitzades a les 14.00 h del dilluns 30 de març.

Notícies relacionades

El barri de Roquetes, a Nou Barris i que pertany a l’àrea bàsica de salut ‘Barcelona 8G’, és el que té la taxa de positius més alta de Covid-19 (290,8 per cada 100.000 habitants). Fa temps que professionals dels CAP dels barris més castigats de la ciutat i l’àrea metropolitana alertaven que les males condicions de vida dels seus veïns eren incompatibles amb els consells mèdics d’extremar les mesures d’higiene, per la precarietat de les seves vivendes. A més, en aquests entorns predominen uns perfils professionals incompatibles també amb el teletreball, molta gent treballant en supermercats, en fàbriques o en serveis de neteja, de manera que el confinament en massa ocasions és una utopia.

A Roquetes el segueix en nombre de més incidència l’àrea de salut que inclou el barri del Guinardó, amb 261 positius per cada 100.00 habitants, i en tercer lloc hi ha els barris de Verdun i de la Prosperitat, també a Nou Barris, amb una taxa de 247 infectats per cada 100.000 habitants. En canvi, en altres zones amb rendes baixes, com ara la zona sud del Poble Sec (que amb 62 casos per cada 100.000 habitants ostenta el nivell més baix de contagis de Barcelona) i el Raval (77), els índexs estan entre els més baixos de la ciutat. En l’altre extrem, als barris amb més recursos econòmics, com ara les Tres Torres (70,4 casos per cada 100.000 habitants) i Sant Gervasi Galvany (72,6), la taxa de contagis és molt baixa. 

mapa virus bcn

mapa virus bcn