ALARMA A MADRID

Demanen ajuda en una residència amb 5 morts i el seu director multat per treballar malalt

L'Ajuntament de Móstoles trasllada la situació a la Conselleria de Sanitat i a la Delegació de Govern

residencia-mayores

residencia-mayores / FERRAN NADEU (FERRAN NADEU)

1
Es llegeix en minuts
Europa Press

Els familiars de la residència de gent gran i centre de dia Parque Coimbra de Móstoles han reclamat aquest dimarts «ajuda urgent» per al centre davant de l’escassetat de personal i després de la mort de cinc dels seus residents, quatre d’ells confirmats per Covid-19.

El menjador s’ha transformat en una improvisada zona d’aïllament amb llits per als residents que presenten símptomes. De moment, segons ha assenyalat a Europa Press la Juani, que té allà els seus pares, aquesta xifra s’elevaria a 13. La resta han sigut confinats a les seves habitacions.

Assegura que ara mateix només compten amb «16 treballadors en actiu, incloent-hi un metge en torn de matí i un altre en torn de nit», per atendre els més de 200 residents d’aquest centre. «Ells mateixos, els treballadors, són els que ens han informat de la situació, demanant que fem una crida perquè se’ls proporcioni l’ajuda necessària i urgent», ha dit aquesta familiar, explicant que no només falta personal, sinó també recursos materials.

Director multat

Tampoc s’estan fent tests als residents, per la qual cosa no saben del cert «quants infectats hi ha». A més, es dona la circumstància que, tot i que ja està aïllat a casa, el director de la residència ha sigut sancionat perquè després de donar positiu per coronavirus es va presentar a treballar «per resoldre alguns assumptes». La Policia va ser alertada per una treballadora i cap a les 12.20 hores d’ahir dilluns els agents el van detectar ja fora del geriàtric i el van multar com correspon, han informat a Europa Press fonts policials.

Per tot això, les famílies asseguren que estan «molt preocupades» i reclamen l’ajuda de totes les administracions i dels organismes competents. «Ens han dit que la cosa està molt malament allà», insisteix la Juani, recalcant que, fins ara, «no s’havia fet res per resoldre el problema».

Notícies relacionades

De moment, segons els han informat des de l’Ajuntament de Móstoles, s’ha demanat la intervenció de la Unitat Militar d’Emergències (UME) i dels Bombers. A tots dos els esperen avui per «ajudar amb la neteja i desinfecció de les zones», ha concretat.

Conseller informat

Per la seva part, des del Consistori  han asseverat a Europa Press que, «tot i que no és una competència», existeix un «contacte diari» amb aquesta i altres residències, amb l’objectiu de «col·laborar-hi en el que puguem». De la mateixa manera, indiquen, «s’ha traslladat la situació al conseller de Sanitat i a la Delegació del Govern a Madrid».