l'aturada pel Covid-19

El bloqueig pel coronavirus comportarà una escassetat mundial de condons

El principal fabricant del món fa més d'una setmana que no produeix i avisa que això suposa ja un dèficit de 100 milions de preservatius

zentauroepp17700734 soc190604171645

zentauroepp17700734 soc190604171645

1
Es llegeix en minuts
Reuters

El fre a la producció pel coronavirus portarà a una escassetat de condons a tot el món, segons ha afirmat el productor mundial més gran després que la pandèmia del Covid-19 l’hagi obligat a aturar la producció. Aquesta companyia, Karex Bhd (KARE.KL) de Malàisia, fabrica un de cada cinc condons que es produeixen.

El fabricant explica que no ha produït un sol condó a les seves tres fàbriques de Malàisia durant més d’una setmana a causa del bloqueig imposat pel govern per aturar la propagació del virus. Això suposa ja un dèficit de 100 milions de condons, normalment comercialitzats internacionalment per marques com Durex. Alguns d’aquests preservatius són distribuïts per a programes de salut al Regne Unit o per a programes d’ajuda de l’ONU, per exemple.

Divendres passat la companyia va rebre un permís per reiniciar la producció, però amb només el 50% de la seva capacitat, al ser considerada una indústria essencial. «Lluitarem per mantenir la demanda», ha dit a l’agència Reuters el president executiu, Goh Miah Kiat. «Veurem una escassetat mundial de condons a tot arreu, cosa que farà por», ha sentenciat. «La meva preocupació és que per a molts programes humanitaris a l’Àfrica, l’escassetat no serà només de dues setmanes o un mes. Aquesta escassetat pot durar mesos» ha remarcat.

El bloqueig a Malàisia (2.161 infeccions per coronavirus i 26 morts) es mantindrà vigent almenys fins al 14 d’abril. Els altres principals països productors de condons són la Xina, on es va originar el coronavirus i va provocar el tancament generalitzat de fàbriques, i l’Índia i Tailàndia, que estan veient com les infeccions augmenten. 

Notícies relacionades

En respostes a través de correu electrònic, un portaveu de Durex ha dit a Reuters que les operacions continuen normalment i que la companyia no està experimentant ara escassetat de subministraments. «Per als consumidors, molts dels quals no podran accedir a les botigues, les nostres botigues ‘online’ es mantenen obertes».

«La part bona és que la demanda de condons encara és molt forta perquè, ens agradi o no, encara és essencial», ha sentenciat Goh. I ha afegit: «Atès que en aquest moment les persones probablement no planegen tenir fills. No és el moment, amb tanta incertesa».

Temes:

Sexe Coronavirus