28 maig 2020

Anar al contingut

PER FRENAR EL CORONAVIRUS

'The Covidien Game', el nou videojoc sobre la importància del confinament

Un professor de la Seu d'Urgell ha creat l'eina, disponible gratuïtament a través d'internet per a ordinador, mòbil o tauleta

ACN

'The Covidien Game', el nou videojoc sobre la importància del confinament

El professor de Tecnologia de l’Institut La Valira de la Seu d’Urgell, Marc Llovera, ha creat un videojoc per ajudar a fer entendre als nens la importància que té l’aïllament domiciliari per frenar el coronavirus. A ‘The Covidien Game’, l’usuari ha d’intentar arribar a casa per confinar-se abans que el virus el toqui i evitar que aquest es multipliqui per tres, cosa que simula el volum de contagis que es produeix entre humans.

L’eina, que té un caràcter divulgatiu i de conscienciació, està disponible gratuïtament a través d’internet i s’hi pot accedir tant amb ordinador com mòbil o tauleta. A la pantalla també apareix un hospital com a lloc on curar-se de la malaltia, incidint que aquest procés és més lent que el de l’evolució de la pandèmia.

Per jugar en família

El videojoc està pensat com una activitat per fer en família i «reflexionar sobre què passa durant la partida», segons explica Llovera. Per començar, s’ha d’elegir un personatge humà femení o masculí, el qual es portarà a casa abans que el Covid-19 la infecti.

A més, cada vegada que el virus toca una de les cantonades de la pantalla «es mou més ràpid» i hi ha més possibilitats de contagi, diu el professor de tecnologia que ho ha ideat. Una opció que també es dona en cas d’infecció és la d’amagar-se darrere de l’edifici de l’hospital per curar-se i «esperar que la pandèmia disminueixi per arribar amb seguretat a casa», explica Llovera, que afegeix que l’objectiu és que els més petits comprenguin que això seria l’equivalent a un ingrés hospitalari per curar-se.

El joc i la pàgina web www.thecovidgame.com on està disponible s’ha creat amb «scratch i codi html», recursos de què disposa l’alumnat es 3r i 4t d’ESO de l’institut, segons detalla el mestre.

Llovera remarca que perquè els nens extreguin conclusions», se’ls hi ha de fer veure com prolifera el coronavirus, a més de posar èmfasi en com el personal sanitari ajuda a curar els afectats i, sobretot, la importància que té confinar-se.

«Per a elles i ells pot ser difícil» entendre que han d’estar diverses setmanes a casa «tot i que segur que els pares i les mares els hi han explicat molt bé», diu el professor.

Tot i que portar el personatge a casa i «guanyar la partida» resulta molt fàcil, Llovera convida a repetir el joc diverses vegades per experimentar què passa si es decideix exposar-se al risc durant més temps. D’aquesta manera, el jugador visualitzarà com el virus es multiplica successivament per tres i que, en el cas de l’hospital, els pacients curats van sortint d’un en un.

‘Coronavirus avui’

Subscriviu-vos a la nostra ‘newsletter’ per conèixer tota l’actualitat i informació pràctica sobre el desenvolupament de la pandèmia i les seves repercussions