PER FRENAR EL CORONAVIRUS

'The Covidien Game', el nou videojoc sobre la importància del confinament

Un professor de la Seu d'Urgell ha creat l'eina, disponible gratuïtament a través d'internet per a ordinador, mòbil o tauleta

foto 3627796

foto 3627796

2
Es llegeix en minuts
ACN

El professor de Tecnologia de l’Institut La Valira de la Seu d’Urgell, Marc Llovera, ha creat un videojoc per ajudar a fer entendre als nens la importància que té l’aïllament domiciliari per frenar el coronavirus. A ‘The Covidien Game’, l’usuari ha d’intentar arribar a casa per confinar-se abans que el virus el toqui i evitar que aquest es multipliqui per tres, cosa que simula el volum de contagis que es produeix entre humans.

L’eina, que té un caràcter divulgatiu i de conscienciació, està disponible gratuïtament a través d’internet i s’hi pot accedir tant amb ordinador com mòbil o tauleta. A la pantalla també apareix un hospital com a lloc on curar-se de la malaltia, incidint que aquest procés és més lent que el de l’evolució de la pandèmia.

Per jugar en família

El videojoc està pensat com una activitat per fer en família i «reflexionar sobre què passa durant la partida», segons explica Llovera. Per començar, s’ha d’elegir un personatge humà femení o masculí, el qual es portarà a casa abans que el Covid-19 la infecti.

A més, cada vegada que el virus toca una de les cantonades de la pantalla «es mou més ràpid» i hi ha més possibilitats de contagi, diu el professor de tecnologia que ho ha ideat. Una opció que també es dona en cas d’infecció és la d’amagar-se darrere de l’edifici de l’hospital per curar-se i «esperar que la pandèmia disminueixi per arribar amb seguretat a casa», explica Llovera, que afegeix que l’objectiu és que els més petits comprenguin que això seria l’equivalent a un ingrés hospitalari per curar-se.

El joc i la pàgina web www.thecovidgame.com on està disponible s’ha creat amb «scratch i codi html», recursos de què disposa l’alumnat es 3r i 4t d’ESO de l’institut, segons detalla el mestre.

Llovera remarca que perquè els nens extreguin conclusions», se’ls hi ha de fer veure com prolifera el coronavirus, a més de posar èmfasi en com el personal sanitari ajuda a curar els afectats i, sobretot, la importància que té confinar-se.

Notícies relacionades

«Per a elles i ells pot ser difícil» entendre que han d’estar diverses setmanes a casa «tot i que segur que els pares i les mares els hi han explicat molt bé», diu el professor.

Tot i que portar el personatge a casa i «guanyar la partida» resulta molt fàcil, Llovera convida a repetir el joc diverses vegades per experimentar què passa si es decideix exposar-se al risc durant més temps. D’aquesta manera, el jugador visualitzarà com el virus es multiplica successivament per tres i que, en el cas de l’hospital, els pacients curats van sortint d’un en un.

‘Coronavirus avui’

Subscriviu-vos a la nostra ‘newsletter’ per conèixer tota l’actualitat i informació pràctica sobre el desenvolupament de la pandèmia i les seves repercussions