el pronòstic

Arriba una setmana de mal temps

Pluges i també nevades en diferents zones d'Espanya

zentauroepp52896893 grafand6648  m laga  23 03 2020   una mujer camina bajo la l200329183648

zentauroepp52896893 grafand6648 m laga 23 03 2020 una mujer camina bajo la l200329183648 / Jorge Zapata

2
Es llegeix en minuts
El Periódico

El temps hivernal tornarà aquest dilluns a Espanya, amb caiguda de temperatures generalitzades i possibilitat de nevades en cotes baixes, per l’entrada d’una massa d’aire molt fred pel nord peninsular, que es mantindrà a la Península fins dijous dia 2 d’abril, segons la previsió de l’Agència Estatal de Meteorologia (AEMET).

Aquesta massa d’aire provocarà durant aquests quatre dies un descens generalitzat de les temperatures, principalment en la meitat nord i centre peninsular, que registraran valors «excepcionalment baixos per a l’època de l’any». Així mateix, s’esperen nevades en diverses zones de la Península, en cotes «anormalment baixes per a aquestes dates».

Segons l’AEMET, és probable que les temperatures màximes no superin els 10ºC en àmplies zones de la meitat nord peninsular i fins i tot que es mantinguin per sota dels 5ºC en les proximitats dels sistemes muntanyosos, esperant-se que el dimarts 31 sigui el dia més fred de l’episodi.

El temps per zones

Hi haurà gelades en bona part de l’interior de la meitat nord i centre peninsular (excepte a la vall de l’Ebre) i fins i tot les temperatures mínimes podran assolir els -5ºC en l’entorn dels sistemes Central i Ibèric, Serralada Cantàbrica i Pirineus.

I a partir de la nit de diumenge s’esperen precipitacions a l’àrea cantàbrica i el Pirineu amb cotes de neu que dilluns poden descendir fins als 300 i 500 metres. D’altra banda, és molt probable que a partir de dilluns una borrasca atlàntica s’aproximi al sud-oest peninsular interaccionant amb la massa freda mencionada.

En conseqüència, les precipitacions a partir de la tarda de dilluns i al llarg de dimarts s’aniran generalitzant, començant pel sud de la Península i estenent-se al centre i a tota la meitat est; s’esperen nevades a partir de la nit de dilluns i durant el dimarts en àmplies zones del centre i interior oriental peninsular. Les precipitacions podran ser fortes o molt fortes a Andalusia durant el dimarts 31, especialment a la Costa del Sol.

En avís 

Per a aquest dilluns, diverses províncies estaran en avís per diferents fenòmens meteorològics. Així, en avís groc (risc) per neu hi haurà: Terol, Saragossa, Astúries, Cantàbria, Lleó, Palència, Conca, Girona, Tarragona, Navarra, Biscaia i Guipúscoa. En avís taronja (risc important) hi haurà Lleida.

Notícies relacionades

El vent també afectarà Saragossa, Astúries, Lugo i Pontevedra, que tindran avís groc. El vent provocarà mala mar: Cantàbria i Pontevedra tindran avisos grocs per onatge i a Lugo s’ha activat l’avís taronja.

Per a dimecres és probable que comencin a ascendir les temperatures a bona part de la Península i que aquest ascens continuï, en les mínimes i màximes, durant els següents dies, en què arribarem a uns valors pròxims als habituals durant el cap de setmana (4 i 5 d’abril).

Temes:

Pluges Neu