REDUCCIÓ SIGNIFICATIVA DEL TRÀNSIT

VÍDEO | El trànsit s'ha reduït de mitjana un 67% des de la declaració de l'estat d'alarma

El trànsit a les fronteres amb França i Portugal s'ha reduït un 76,76%

20200327 482867 corresponsalinfos20200327015518366 1 31 / periodico

2
Es llegeix en minuts

El trànsit a Espanya ha experimentat un descens als accessos a les grans ciutats del 67% mentre el trànsit a les fronteres amb França i Portugal s’ha reduït un 76,76% respecte a un dia habitual, sense les limitacions al trànsit establertes amb motiu de l’estat d’alarma per frenar el coronavirus.

Segons dades facilitades per la Direcció General de Trànsit (DGT) en l’accés d’entrada i sortida a Madrid el volum registrat aquest dijous va ser un 74% més baix que, per exemple, el mes de febrer.

D’altra banda, en els moviments de trànsit de llarg recorregut el descens respecte a una jornada tipus en el conjunt d’Espanya va ser d’un 61,29% i el trànsit de vehicles pesants en el llarg recorregut es va reduir aquest dijous en un 24,85%.

Mentrestant, als accessos d’entrada i sortida d’Espanya el volum de trànsit fronterer aquest dijous va ser un 76,76% menor a l’habitual. En concret, als centres de gestió del trànsit al Pirineu, el trànsit va ser un 85,99% més baix que en dates sense limitacions pel Covid-19.

A més, al centre de gestió de trànsit del nord-oest, és a dir, de Galícia a Portugal, la reducció registrada aquest dijous va ser d’un 71,68%; pel sud-oest, de Huelva i Cadis, a Portugal, el Marroc o la ciutat autònoma de Ceuta, el descens comptabilitzat aquest dijous va ser d’un 81,59%.

Finalment, el centre de gestió del nord, que acumula les dades transfrontereres entre Salamanca i Zamora amb Portugal i des de Guipúscoa ha informat d’un descens del 68,13% respecte al volum normal del mes de febrer.

Accessos a Barcelona

El trànsit als accessos a Barcelona ha baixat fins a les 9 hores d’aquest divendres un 18% respecte al divendres 20 de març, quan ja s’havien aplicat les restriccions a la mobilitat pel decret d’estat d’alarma.

El Servei Català de Trànsit (SCT) ha detallat en un comunicat que han sortit de la ciutat un 18% menys de vehicles, mentre que les entrades han disminuït un 17,4%.

En comparació a la densitat habitual d’un divendres, el trànsit ha baixat un 60,2% a les sortides de Barcelona i el nombre de vehicles que ha entrat fins a les 9 hores s’ha reduït un 62,7%.

Per la seva banda, l’Ajuntament de Barcelona ha explicat en un comunicat que el trànsit a la ciutat ha baixat al llarg de la setmana un 74,6% de mitjana durant el dia, comparant-lo amb un dia feiner de febrer.

El consistori calcula que, de mitjana, un dia feiner s’han fet 1,24 milions de desplaçaments menys en vehicle privat.

Diòxid de nitrogen

Notícies relacionades

La Conselleria de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat ha anunciat aquest dijous que els nivells diaris de diòxid de nitrogen s’han reduït una mitjana de més del 60% a Catalunya des que es va decretar l’estat d’alarma per la pandèmia de coronavirus, segons les xifres de la Xarxa de Vigilància i Prevenció de la Contaminació Atmosfèrica (XVPCA).

El departament ha informat en un comunicat que el diòxid de nitrogen és un contaminant molt associat al trànsit i a la mobilitat –cosa que n’explica el descens–, mentre que «els principals focus emissors de les indústries catalanes continuen actius».

‘Coronavirus avui’

Subscriviu-vos a la nostra ‘newsletter’ per conèixer tota l’actualitat i informació pràctica sobre el desenvolupament de la pandèmia i les seves repercussions