PROTEGIR ELS MÉS VULNERABLES

Quan entris a casa, deixa les claus en una capsa i les sabates i la roba en una bossa

Salut amplia les mesures de prevenció davant el coronavirus a l'arribar al domicili després de comprar o treballar

coronavirus-alicante-2

coronavirus-alicante-2 / MIGUEL LORENZO

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

La Conselleria de Salut de la Generalitat ha ampliat les mesures de prevenció davant el coronavirus a l’arribar a casa després d’anar comprar o a treballar, perquè pot suposar un risc per a les persones que viuen al domicili, especialment si són col·lectius vulnerables.

El departament ha compartit una imatge a Twitter en què insta la ciutadania –quan torna al domicili– a no tocar res, deixar elements innecessaris com la cartera i les claus en una capsatreure’s les sabates i la roba i introduir-les en una bossa de plàstic.

També recomana dutxar-se, netejar el mòbil i les ulleres amb aigua i sabó o alcohol i finalment ventilar bé les zones comunes del domicili.

500.000 encomanats a tot el món

Aquí trobareu tot el que s’ha de saber del Covid-19. La informació clau per actuar davant la pandèmia que s’ha propagat per tot el món. Amb més de 500.000 encomanats, segons les dades difoses aquest divendres per l’OMS. També s’han superat les 20.000 morts, tot i que en la part més positiva són ja més de 100.000 pacients, un de cada cinc, els que han sigut donats d’alta després de superar la malaltia.

Notícies relacionades

Itàlia continua sent el país amb el nombre més gran de víctimes mortals, 9.134, després de sumar 969 morts en les últimes 24 hores, un augment rècord durant aquesta pandèmia.

Espanya va assolir la xifra més alta de morts un dia, 769, però els contagis augmenten a menys ritme les últimes dues setmanes, mentre continua la greu congestió que pateixen molts hospitals. La xifra total de morts va pujar a 4.858 i els encomanats sumen 64.059, segons les xifres divulgades aquest divendres pel Ministeri de Sanitat.