Sis persones grans moren en una residència privada de Capellades (Barcelona) pel coronavirus

El centre habilita la primera planta per confinar els afectats i fer-los «un control mèdic intensiu»

zentauroepp12786774 capellades 8 4 2010 reportaje sobre la comarca de l anoia l 200318194730

zentauroepp12786774 capellades 8 4 2010 reportaje sobre la comarca de l anoia l 200318194730

1
Es llegeix en minuts
Efe

Sis persones grans ingressades a la Fundació Privada Consorts Guasch de Capellades (Anoia) han mort aquest dimecres a conseqüència de l’epidèmia de coronavirus.

En un comunicat, el patronat i la direcció d’aquesta fundació privada, situada a la comarca de l’Anoia, al costat de la Conca d’Ódena, confinada des de fa sis dies, ha informat que l’epidèmia ha afectat «diverses persones» en aquesta residència.

Després d’expressar el condol als familiars dels morts, la presidència del patronat i la direcció del centre han explicat que han habilitat la primera planta de la residència per confinar les persones afectades i continuar fent-los «un control mèdic intensiu».

Segons les mateixes fonts, el centre d’assistència primària de Capellades és l’encarregat de fer un «control continu i un seguiment de totes les afectacions de la residència, juntament amb la infermera del centre.»

Els usuaris de centre de dia d’aquest equipament per a gent gran ja van ser enviats a casa a l’inici de les mesures de prevenció del coronavirus i es van prohibir les visites de familiars de les persones internes.

Els responsables de la residència de Capellades comuniquen cada dia a tots els familiars dels interns per informar-los del seu estat de salut.

Notícies relacionades

La residència de la Fundació Privada Consorts Guash es manté en estat de confinament i deixen sortir als seus residents al carrer tret d’en els casos excepcionals.

«Aquesta és l’única manera d’evitar la propagació d’aquest virus», ha assenyalat la fundació, que ha pregat que totes les persones es quedin a casa seva «per solidaritat i responsabilitat amb les persones grans».