09 jul 2020

Anar al contingut

Sanitat prorroga 15 dies més el confinament a Igualada i la seva comarca

El Govern havia sol·licitat aquesta moratòria, però també l'enduriment de les mesures a la conca d'Òdena, on hi viuen unes 70.000 persones

Efe

Sanitat prorroga 15 dies més el confinament a Igualada i la seva comarca

Susanna Saez

El Ministeri de Sanitat ha autoritzat 15 dies més de confinament als municipis barcelonins d’Igualada, Vilanova del Camí, Santa Margarida de Montbui i Òdena, tal com havia sol·licitat la Generalitat de Catalunya, mesures que, en principi, acabaven la mitjanit d’aquest dijous.

En una edició extraordinària del Butlletí Oficial de l’Estat (BOE), Sanitat adopta aquesta decisió en aplicació de l’estat d’alarma i prorroga la resolució adoptada el 12 de març.

No obstant, en el cas que en el transcurs d’aquests 15 dies naturals finalitzés l’estat d’alarma i les seves possibles pròrrogues, aquestes mesures quedaran sense efecte, assenyala l’ordre de l’autoritat competent.

El Govern havia sol·licitat aquesta pròrroga, però també l’enduriment de les mesures a la conca d’Òdena, on hi viuen unes 70.000 persones als voltants d’Igualada (Barcelona), en una zona en què la taxa de mortalitat pel coronavirus se situa en 63,1 persones de cada cent mil.

El conseller d’Interior de la Generalitat de Catalunya, Miquel Buch, acusava aquest mateix dijous el Govern d’«anar a cegues» en la gestió de la crisi del coronavirus al no atendre les peticions de la Generalitat que s’adoptin mesures de confinament més dràstiques en aquesta zona.

‘Coronavirus avui’

Subscriviu-vos a la nostra ‘newsletter’ per conèixer tota l’actualitat i informació pràctica sobre el desenvolupament de la pandèmia i les seves repercussions