UN MILIÓ I MIG DE PERSONES DESVALGUDES

Més de 400.000 britànics s'ofereixen per ajudar els més vulnerables en la seva lluita contra el coronavirus

Qualsevol persona major de 18 anys amb bona forma física i salut i que no presenti símptomes de la malaltia pot oferir-se per col·laborar amb el servei públic de sanitat del país

zentauroepp52923345 london  united kingdom   25 03 2020   trucks deliver urgent 200325204129

zentauroepp52923345 london united kingdom 25 03 2020 trucks deliver urgent 200325204129 / ANDY RAIN

1
Es llegeix en minuts
Efe

Unes 405.000 persones s’han ofert voluntàries, en un sol dia, al Regne Unit per col·laborar amb el servei públic de sanitat del país (NHS, per les seves sigles en anglès) en la seva lluita contra la crisi provocada pel Covid-19.

Aquests voluntaris van respondre en tan sols 24 hores a la crida feta dimarts pel ministre de sanitat, Matt Hancock, que ha demanat als ciutadans que ajudessin al milió i mig de persones especialment vulnerables que hauran d’aïllar-se durant 12 setmanes amb l’objectiu d’alentir la propagació del coronavirus.

«Us dono les gràcies en nom de tot el país», ha dit el primer ministre, Boris Johnson, que ha assegurat que preveia reclutar uns 250.000 voluntaris al llarg de diversos dies.

Entre les persones que han decidit contribuir a combatre la pandèmia es compten tant metges retirats que han tornat a treballar com ciutadans disposats a col·laborar per ajudar les persones més vulnerables, una iniciativa que també s’han dut a terme en altres països, com Espanya.

En concret, uns 11.000 exdoctors han abandonat la seva jubilació per tornar als seus llocs de treball i més de 24.000 estudiants d’infermeria i medicina de l’últim any de carrera s’han unit a la iniciativa.

Qualsevol persona major de 18 anys amb bona forma física i salut i que no presenti símptomes de la malaltia pot oferir-se per recolzar el NHS en el seu temps lliure.

Notícies relacionades

Per la seva part, el ministre de Vivenda i Comunitats, Robert Jenrick, ha detallat aquest dimecres a l’emissora britànica BBC Ràdio 4 algunes de les funcions que podrien exercir aquests voluntaris, com entregar paquets de menjar i medicina a domicili, desplaçar amb cotxe pacients que hagin d’acudir a cites mèdiques o trucar per telèfon a persones confinades.

«Necessitem voluntaris en aquest esforç nacional col·lectiu per recolzar el NHS i recolzar la cura social, i, en particular, per recolzar aquest milió i mig de persones que per motius clínics específics aïllarem», ha dit el polític.