LA FAUNA PREN LA CIUTAT

Senglars, paons, ànecs i altres animals no es queden a casa pel coronavirus

La fauna salvatge es distingeix pels carrers de les ciutats aquests dies de confinament per la gairebé nul·la presència de gent i l'escassa contaminació

3
Es llegeix en minuts
Efe / Paloma San Segundo

Senglars i paons que campen lliurement pel carrer, ànecs que caminen per la carretera o dofins als canals de Venècia. Sembla que el lema #JoEmQuedoaCasa no va amb ells i, no obstant, certs animals no han deixat mai d'estar presents a les grans urbs.

Arran del confinament a casa per frenar la propagació del coronavirus, les xarxes socials s'han omplert de missatges de ciutadans que han albirat algun animal o algun ocell en nuclis urbans o llocs on la seva presència era gairebé impossible abans que Espanya es veiés afectada pel Covid-19.

Més informació (Auto)

Títol notícia (Auto)

Títol notícia (Auto)

Paons que passegen pels carrers després de saltar les tanques del parc d' El Retiroporcs senglars pròxims a vivendes de  Barcelona i a Madrid, cabres  lliures per Chinchilla (Albacete)ànecs silvestres a les fonts de Roma o dofins nedant als solitaris canals de Venècia, són algunes imatges inserides a les xarxes en aquests dies de quarantena.

Ni gente ni contaminación

La pràcticament nul·la presència d'éssers humans i de contaminació a les ciutats en els dies de confinament, segons uns quants, és el motiu que hi hagi animals inusuals solts als carrers i, no obstant, per a les organitzacions animalistes no és gens estrany, ja que afirmen que aquestes incursions són «més que freqüents al llarg de l'any» en condicions mediambientals menys saludables que les actuals.

Des de l'organització de defensa de la natura i el medi ambient WWF «no confirmen ni desmenteixen» aquestes presències d'animals a les ciutats, ja que, segons diuen, són més habituals del que sembla i més si les condicions atmosfèriques són favorables com ara.

Miguel Ángel Valladares, del WWF, ha explicat que són «coses normals» que, per exemple, en localitats pròximes a parcs naturals reserves hi pugui haver ossos que baixin al poble a la recerca d'aliment, però ha insistit que no deixen de ser «anècdotes» que demostren «que sense influència humana la naturalesa va recuperant el seu lloc».

L'organització SEO/Bird Life, per la seva banda, adverteix que alguns dels albiraments d'ocells en llocs fora del seu hàbitat en els últims dies «poden no ser reals», tot i que afirmen que veure algun exemplar de fauna salvatge en llocs poc poblats i poc sorollosos «no és res nou ni res estrany».

Més refilets

El que passa ara, afegeixen des d'aquesta organització, és que durant la quarantena pel coronavirus «hi ha menys soroll i se sent més el cant dels ocells i això abans passava desapercebut»

Assenyalen, així mateix, que els paons que s'han vist en alguns carrers del centre de Madrid potser són els del parc de Fuente del Berro «que s'han mogut» i mantenen que no hi ha estudis que demostrin que els animals que habiten a les grans urbs se senten «més còmodes» ara que abans de la pandèmia.

Des de SEO Bird/Life recorden que no s'ha d'alimentar els ocells silvestres, ni en cas d'alerta sanitària com l'actual ni en circumstàncies normals, ja que elles mateixes es procuren l'aliment que, a més, és el més indicat.

'Coronavirus avui'

Notícies relacionades

Subscriviu-vos a la nostra 'newsletter' per conèixer tota l'actualitat i informació pràctica sobre el desenvolupament de la pandèmia i les seves repercussions

Subscriviu-vos-hi