PER A VIATGES AUTORITZATS

El Govern permet dues persones per cotxe, una al davant i l'altra al darrere

Transports aclareix una de les ordres aprovades sobre limitacions a la mobilitat

zentauroepp44562422 graf2699 museros   valencia  comunitat valenciana   6 08 201190401000309

zentauroepp44562422 graf2699 museros valencia comunitat valenciana 6 08 201190401000309 / MANUEL BRUQUE

1
Es llegeix en minuts
Europa Press

El Govern permet que dues persones, incloent-hi el conductor, viatgin al mateix vehicle sempre que una ho faci als seients davanters i l’altra als posteriors, i sempre que el desplaçament es realitzi per una de les causes de força major fixades en l’estat d’alarma.

Segons la secretària general de Transports, María Jesús Rallo, el Govern disposa que «en el transport, tant públic, com a privat i particular, en vehicles de fins a nou places, incloent-hi el conductor, i sempre que es realitzin en el marc dels supòsits autoritzats i en els quals hagi de viatjar més d’una persona al vehicle, es respectarà que vagi com a màxim una persona per cada fila de seients, mantenint-se la màxima distància possible entre els ocupants.

Lloguer de cotxes

Aquest aclariment es registra després que aquest dimarts també s’autoritzés a recórrer al lloguer d’un cotxe sense conductor en cas d’haver d’efectuar desplaçaments a causa de força major permesos. Fins llavors l’accés dels ‘rent a car’ estava limitat a professionals de transport i repartidors.

Notícies relacionades

Els desplaçaments que permet realitzar el decret de l’estat d’alarma són els que es realitzin per comprar aliments, productes farmacèutics i de primera necessitat, per assistir a centres i serveis sanitaris, per acudir a la feina, per retornar al lloc de residència habitual o per assistir i cuidar gent gran, menors, dependents, persones amb discapacitat o persones especialment vulnerables.

També es permet desplaçar-se per acudir a entitats financeres i d’assegurances i per «causes de força major o situació de necessitat».