AJORNAMENT FISCAL

La Comunitat de Madrid no cobrarà impostos durant l'estat d'alarma pel coronavirus

També autoritza 23,8 milions per a la compra urgent de respiradors

Diaz Ayuso fa balanç amb tots els portaveus de l'Assemblea de Madrid

zentauroepp52064367 la presidenta de la comunidad de madrid  isabel d az ayuso  200131160512

zentauroepp52064367 la presidenta de la comunidad de madrid isabel d az ayuso 200131160512 / David Zorrakino

2
Es llegeix en minuts
Europa Press

La Comunitat de Madrid, a través de la Conselleria d’Hisenda i Funció Pública, mantindrà l’ajornament de pagament dels impostos cedits i de gestió pròpia fins que finalitzi la crisi del coronavirus.  Per a això, s’ha dictat una ordre per prorrogar un mes més la moratòria fiscal aprovada pel Consell de Govern el 13 de març passat que afectava la presentació de declaracions i autoliquidacions d’impostos autonòmics, ja que declarava dies inhàbils els compresos entre el 13 i el 26 de març.

En concret, segons ha informat l’Executiu autonòmic en un comunicat, aquesta moratòria afecta el pagament dels següents impostos: successions i donacions, actes jurídics documentats, impost de transmissions patrimonials i impostos del joc.

Tot i que de moment s’ha establert un ajornament d’un mes, la mesura és de caràcter prorrogable mentre es mantingui l’estat d’alarma amb l’objectiu que cap contribuent madrileny, ja sigui una empresa, una pime, autònom o persona física es vegi afectat per aquesta situació.

El Consell de Govern de la Comunitat de Madrid ha autoritzat aquest dimecres una despesa de 23,8 milions d’euros per a l’adquisició de respiradors mecànics i un altre tipus d’equipament sanitari d’alta tecnologia amb l’objectiu d’oferir atenció urgent als afectats per coronavirus.

Ayuso contra el 8-M 

Díaz Ayuso ha fet balanç aquest dimecres amb tots els portaveus de l’Assemblea de Madrid, mitjançant una reunió telemàtica, sobre l’estat de les residències a la regió i les dificultats que estan tenint per obtenir material sanitari.

Notícies relacionades

La presidenta madrilenya també ha assegurat que des del seu Govern van prendre mesures dies abans de la manifestació del 8 de març, Dia Internacional de la Dona, perquè era «evident que hi havia un problema de contagi, que s’estava triplicant».  Malgrat aquestes paraules, la dirigent regional no ha entrat a valorar la decisió de del Jutjat d’Instrucció número 51 de Madrid que ha acordat investigar el delegat del Govern a Madrid, José Manuel Franco, per un presumpte delicte de prevaricació administrativa i lesions per imprudència professional per permetre la marxa.

El que sí que farà Diaz Ayuso és traslladar «a l’autoritat pertinent», el «comandament únic» del Ministeri de Sanitat, l’ordre judicial que ha rebut perquè en el terme de 24 hores proveeixi de mitjans de protecció tots els centres sanitaris de la regió. «Estem dient des de fa moltes setmanes que ens fa falta material [...] per protegir els nostres sanitaris i per continuar creant ucis», ha dit en la roda de premsa posterior al Consell de Govern.