Fins que les condicions sanitàries i de seguretat «siguin les adequades»

L'Orgull Madrid 2020, ajornat pel coronavirus

«La salut de les persones és el prioritari», recalca el Comitè Organitzador de l'Orgull Estatal LGBTI

Els promotors de l'esdeveniment llancen un missatge d'ànim a tots els afectats per aquesta pandèmia vírica global

undefined39103008 madrid  29 06 2017  polic a en la puerta del sol en los d as190509133829

undefined39103008 madrid 29 06 2017 polic a en la puerta del sol en los d as190509133829 / JOSE LUIS ROCA

2
Es llegeix en minuts
El Periódico / Agencias

El Comitè Organitzador de l’Orgull Estatal LGBTI ha acordat ajornar les Festes de l’Orgull de Madrid 2020 a causa de la crisi del coronavirus i fins «que les condicions sanitàries i de seguretat siguin les adequades». Així ha informat el comitè, compost per la COGAM – Col·lectiu LGTB+ de Madrid, la Federació Estatal de Lesbianes, Gais, Trans i Bisexuals (FELGTB) i l’Associació d’Empreses i Professionals per a Gais i Lesbianes de Madrid (Aegal).

Segons defensa, «la salut i la seguretat de les persones és el prioritari». Per això, «a causa de les excepcionals circumstàncies que s’estan vivint», per l’estat d’alarma davant de la pandèmia, s’ha decidit ajornar aquest esdeveniment que cada any se celebra a Madrid durant l’última setmana de juny i la primera de juliol.

Les entitats organitzadores d’aquest esdeveniment cultural i reivindicatiu LGTBI han precisat que l’Orgull «tindrà lloc quan les condicions sanitàries i de seguretat siguin les adequades i així sigui garantit per les autoritats sanitàries i les forces de seguretat». En qualsevol cas, FELGTB, COGAM i Aegal continuaran treballant per garantir-ne la celebració «quan sigui possible».

Solidaritat amb els afectats

«Volem enviar la nostra solidaritat a totes les persones afectades per aquesta pandèmia i a les seves famílies i agrair la tasca, la dedicació i el compromís del personal sanitari, de neteja, cossos de seguretat i altres institucions, com a tot el personal de locals d’alimentació, transports, farmàcies i infraestructures bàsiques. L’esforç que cadascuna de les persones dedica dia a dia en aquest període i la de totes les persones que dediquen el seu esforç per superar aquesta situació», han exposat.

A més, des del comitè han recordat que el col·lectiu LGTBI «sempre ha estat especialment colpejat i estigmatitzat», però que «ha sabut tirar endavant amb resiliència dels inconvenients i en l’actualitat fa pública la seva voluntat i responsabilitat col·lectiva per contribuir a frenar aquesta nova crisi sanitària».

Notícies relacionades

En aquest sentit, han llançat un missatge d’ànim «a totes les persones del col·lectiu que la pandèmia està deixant en situació d’especial vulnerabilitat», com «les persones grans, els adolescents amb famílies LGTBIfòbiques, les persones treballadores del sexe, les persones seropositives, les persones migrants en situació irregular o les persones sense llar», entre d’altres.

Així mateix, han apuntat que les persones del col·lectiu tenen oberta la línia d’atenció telefònica de la FELGTB (913 604 605) i el servei d’informació del COGAM LGTB+ (915 230 070) per resoldre dubtes o sentir una veu amiga.