Coronavirus

Madrid sancionarà qui vagi a treballar i no ho pugui acreditar

Almeida reclama a les empreses que emetin documents de responsabilitat per evitar les multes als treballadors

L'alcalde advoca per «endurir» el confinament i avisa que posarà punt final a la «picardia» dels que se salten el confinament

almeida

almeida

1
Es llegeix en minuts
ACN

L’alcalde de Madrid, José Luis Martínez-Almeida, ha anunciat aquest dimarts que la Policia Municipal de la ciutat sancionarà totes les persones que vagin pel carrer, diguin que van a treballar i no ho puguin acreditar amb un document de l’empresa. En una entrevista a Antena3, Almeida va afirmar que amb aquesta mesura l’ajuntament vol posar punt final a la «picardia» dels que se salten el confinament.

Per aquesta raó ha demanat a les empreses que «emetin aquesta declaració responsable als seus treballadors on els diguin que han d’anar físicament al seu lloc de treball».

Notícies relacionades

«La Policia Municipal començarà a sancionar», ha sentenciat. Segons Almeida, caldria avançar cap a un enduriment de les condicions del confinament per, per exemple, suspendre totes les obres a la ciutat de Madrid. «En aquest moment amb la situació sanitària que tenim el més raonable, prudent i de lògica elemental és que se suspenguin les obres», ha insistit.

L’ajuntament, vigilarà que «totes les normes es compleixin de manera íntegra», ha dit. Segons l’alcalde de Madrid, malgrat que el Govern espanyol posa límits al confinament per no aturar completament l’activitat econòmica, «això no vol dir que no hi hagi mesures que no es poden adoptar dins del marc de l’estat d’alarma».