FA DUES SETMANES

Greta Thunberg, aïllada amb símptomes de coronavirus

«No m'he fet la prova del Covid-19, però és molt probable que el tingui, pels símptomes i circumstàncies», ha assegurat la jove activista

rosas51848541 greta thunberg en davos200121090828

rosas51848541 greta thunberg en davos200121090828 / DENIS BALIBOUSE

1
Es llegeix en minuts
Europa Press

L’activista mediambiental Greta Thunberg ha revelat aquest dimarts que està reclosa a la seva casa amb símptomes similars als del coronavirus, tot i que ha explicat que a Suècia no es fa la prova als qui no requereixin tractament mèdic urgent.

Thunberg ha publicat al seu compte d’Instagram que va decidir aïllar-se a l’arribar d’un viatge per Europa central fa dues setmanes i que fa deu dies va començar a tenir-ne «alguns símptomes» com cansament, esgarrifances, mal de coll i tos. El seu pare, que havia viatjat amb ella a Brussel·les, també va començar a mostrar-ne símptomes, en el seu cas «molt més intensos» i amb febre.

«No m’he fet la prova del Covid-19, però és molt probable que el tingui, pels símptomes i circumstàncies», segons la jove activista, que ja està «pràcticament recuperada».

Notícies relacionades

En el seu cas, ha admès que gairebé no es va trobar malament, –«el meu últim refredat va ser molt pitjor»–, i per això ha fet una crida a la població jove a no abaixar la guàrdia perquè podria donar-se el cas que no s’adonessin que han contret el virus. «Pots passar-lo a persones dels grups de risc», ha advertit.

«Els que no pertanyem a un grup de risc tenim una enorme responsabilitat, les nostres accions poden ser la diferència entre la vida i la mort per a molts altres», ha afegit.