PREVISIÓ METEOROLÒGICA

L'hivern torna aquesta setmana amb neu en cotes baixes

Un embossament d'aire fred provinent del centre d'Europa farà baixar considerablement les temperatures

GRAF5038  LUGO  03 04 2019 - Una mujer se protege de la lluvia caida hoy en Lugo  El jueves llegara a Galicia un frente frio con el avance del dia  de forma que los cielos estaran nublados en general  con lluvias que comenzaran por el oeste durante la manana y que se extenderan al resto de la comunidad  EFE  Eiseo Trigo

GRAF5038 LUGO 03 04 2019 - Una mujer se protege de la lluvia caida hoy en Lugo El jueves llegara a Galicia un frente frio con el avance del dia de forma que los cielos estaran nublados en general con lluvias que comenzaran por el oeste durante la manana y que se extenderan al resto de la comunidad EFE Eiseo Trigo / Eiseo Trigo (EFE)

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Després d’un febrer amb temperatures altes sembla que el març es vol acomiadar amb fred i nevades fora de les zones habituals, el Pirineu i Prepirineus. Serà a partir de dijous quan la cota de neu pot ser que baixi fins als 500 metres, motiu pel qual els meteoròlegs no descarten que la neu pugui fer acte de presència a la part més alta de Collserola.

L’Agència Estatal de Meteorologia (Aemet) preveu per avui, dimarts, nevades en cotes mitjanes del Pirineu i est d’Andalusia. Concretament, s’espera neu a 1.600-2.000 metres a l’est d’Andalusia i entre 1.600 i 1.800 metres al Pirineu, que baixarà fins als 1.400-1.600 metres en la segona meitat del dia.

El Servei Meteorològic de Catalunya (Meteocat), de moment, informa de la tornada del fred i la neu al Pirineu:

Els mapes meteorològics indiquen un embossament d’aire fred a tots els nivells provinent del centre d’Europa. Aquest fenomen farà baixar considerablement el mercuri i, a més, augmentarà la inestabilitat, motiu pel qual també s’esperen precipitacions i pluges intenses.

Amb aquest ambient fred i amb més precipitacions, la cota de neu baixarà i pot ser que se situï per sota dels 1.000 metres, una cosa relativament poc habitual en aquestes dates segons els meteoròlegs. Es descarta, això sí, una nevada a la ciutat de Barcelona com la de fa 10 anys, també durant el mes de març. 

Així, dimarts de la setmana que ve la cota de neu rondarà els 1.000 metres a la tarda i dimecres pot descendir fins als 800 metres. La neu pot aparèixer per sobre dels 500 metres al nord-oest de Catalunya, al Pirineu. La nevada pot ser moderada en cotes mitjanes i altes del Montseny, Serralada Transversal i Pirineu Oriental. A partir de divendres, la situació meteorològica millorarà, amb una pujada de les temperatures.