Lluita contra el coronavirus

El delegat del Govern a Madrid proposa desinfectar tota la comunitat

Franco planteja una fumigació progressiva duta a terme sota els protocols de l'UME

Aquest iniciativa es basarà en el model dut a terme per les autoritats xineses a Wuhan

impuestos-madrid

impuestos-madrid

1
Es llegeix en minuts
EP

El delegat del Govern a Madrid, José Manuel Franco, ha proposat la posada en marxa d’un pla progressiu de desinfecció de la capital madrilenya i de la resta de la comunitat en vista de la crisi sanitària provocada per l’expansió del coronavirus. Una desinfecció que preveu que es dugui a terme seguint els protocols de l’UME.

Segons ha pogut saber La Sexta, Franco vol que es realitzi en els pròxims dies i ha traslladat la seva proposta per videoconferència a l’Ajuntament i la Comunitat de Madrid, que l’han acollit favorablement.

Aquest pla radial de desinfecció es basaria en el model dut a terme per les autoritats xineses a Wuhan.

1.263 de morts en la comunitat

Segons les últimes dades facilitades aquest dilluns pel Ministeri de Sanitat, la Comunitat de Madrid registra un total de 1.263 de morts. En les últimes 24 hores s’han produït 242 morts per coronavirus. Les morts a la Comunitat de Madrid suposen més de la meitat del total d’Espanya, on Sanitat ha confirmat avui els 2.182 morts.

Notícies relacionades

Fins ara a la regió s’han confirmat 10.575 contagis (873 més que diumenge), 942 persones de les quals estan ingressades a la uci, un increment de 108 persones respecte a diumenge. Es pot destacar que també s’han registrat 2.063 persones curades.

El conseller de Sanitat de la Comunitat de Madrid, Enrique Ruiz Escudero, ha assenyalat aquest dilluns que espera que la regió arribi al pic de contagis aquest dimecres, i que aquest fet provoqui un «punt d’inflexió» i que a partir d’aquí descendeixi el nombre de casos.

‘Coronavirus avui’

Subscriviu-vos a la nostra ‘newsletter’ per conèixer tota l’actualitat i informació pràctica sobre el desenvolupament de la pandèmia i les seves repercussions