per als seus treballadors i consumidors

Els forners reclamen protocols de seguretat davant del coronavirus

Sol·liciten als clients que paguin mitjançant targetes i dispositius mòbils

La Ceoppan garanteix en tot moment el proveïment de la població

zentauroepp52768159 12 03 20 igualada brot de coronavirus  confinament de la pob200313213902

zentauroepp52768159 12 03 20 igualada brot de coronavirus confinament de la pob200313213902 / Marc vila

1
Es llegeix en minuts
Europa Press

El sector del forn de pa, com a part integrant de la indústria i el comerç agroalimentari, ha reclamat el recolzament de les administracions públiques per poder dotar els seus treballadors dels equips de protecció individual i mitjans de desinfecció necessaris per continuar fent la seva tasca amb totes les garanties en la situació excepcional motivada per la crisi sanitària del coronavirus.

En un comunicat, la Confederació Espanyola de Fleca, Pastisseria, Brioixeria i Afins (Ceoppan) assenyala que s’ha transmès a les empreses del sector la necessitat d’adoptar «estrictament tots els protocols de seguretat, higiènics i de distanciament social que les autoritats sanitàries recomanen per garantir la seguretat de les plantilles i dels consumidors».

Així mateix, destaca que moltes d’aquestes empreses, en la mesura de les seves possibilitats, estan adaptant els seus productes, horaris i condicions de servei per facilitar als consumidors més desfavorits per la crisi l’accés als seus productes.

A més, fa una crida als clients perquè potenciïn el pagament mitjançant targetes i dispositius mòbils, i perquè respectin les indicacions d’higiene i distanciament social adoptades als establiments.

Proveïment assegurat

Notícies relacionades

D’altra banda, garantint en tot moment el proveïment de la població, Ceoppan indica que moltes empreses de forn de pa estan veient disminuïda la facturació de manera molt significativa, «cosa que posa en risc tant la continuïtat de les empreses com els llocs de treball dels seus empleats, de no poder ser tramitats amb agilitat els seus expedients de regulació temporal d’ocupació (ertos), al·legant força més gran».

Finalment, la confederació vol reconèixer públicament la tasca de tots els forners i de totes les empreses del sector que estan treballant, «de vegades en condicions molt difícils i assumint els riscos inherents a aquesta situació tan excepcional», per assegurar que el pa arribi diàriament a les fleques amb la màxima normalitat i regularitat possibles.