PER PRIMERA VEGADA

Euskadi registra més persones curades que morts un dia

Aquest diumenge 15 pacients van superar la malaltia, mentre que les defuncions van ascendir a 14

Trabajadores de Osakidetza (servicio vasco de salud)  del Hospital de Galdakao aplauden en recuerdo a la enfermera de 52 años fallecida por Covid-19 donde desarrollaba su labor profesional en la sexta planta. El aplauso, acompañado también de 5 minutos de silencio, ha sido convocado por los sindicatos de SATSE, ELA, LAB, SME, CCOO, UGT, ESK, SAE y UTESE, en Vizcaya, País Vasco (España), a 20 de marzo de 2020.

Trabajadores de Osakidetza (servicio vasco de salud) del Hospital de Galdakao aplauden en recuerdo a la enfermera de 52 años fallecida por Covid-19 donde desarrollaba su labor profesional en la sexta planta. El aplauso, acompañado también de 5 minutos de silencio, ha sido convocado por los sindicatos de SATSE, ELA, LAB, SME, CCOO, UGT, ESK, SAE y UTESE, en Vizcaya, País Vasco (España), a 20 de marzo de 2020. / H.Bilbao (Europa Press)

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Aquest diumenge, per primera vegada des que va començar la pandèmia del coronavirus a Euskadi, el nombre de persones curades en un dia, 15, va superar el nombre de morts, que van ser 14. En total, al País Basc la xifra de guarits ascendeix a 40 (les víctimes mortals, en canvi, gairebé és d’un centenar).

Segons ‘El Correo’ en la seva edició digital d’avui, la corba de contagis segueix la seva escalada. Aquest diumenge «va tornar a superar un nou nivell», assegura, ja que va arribar als 372 nous afectats en 24 hores. És la xifra més alta fins ara. Supera en un 34% el rècord anterior, al qual es va arribar divendres passat.

Biscaia, al capdavant

En total, Euskadi ha registrat ja 2.097 contagiats. Unes xifres que no paren de créixer atiades sobretot pels casos a Biscaia, principal focus durant tota aquesta passada setmana. Només aquest territori va registrar ahir 209 casos més, gairebé el doble que els identificats a Àlaba i quatre vegades més que els de Guipúscoa.

Notícies relacionades

En cas de continuar així, en qüestió de pocs dies, fins i tot d’hores, la biscaïna serà la província basca amb més malalts de coronavirus. Ja en suma 860 per 912 d’Àlaba. Molt lluny queden les xifres de guipuscoans infectats. 325.

El nombre de morts es manté bastant regular en els últims dies, amb una quinzena de defuncions de mitjana per dia. Però això podria canviar en qualsevol moment.

‘Coronavirus avui’

Subscriu-te a la nostra ‘newsletter’ per conèixer tota l’actualitat i informació pràctica sobre el desenvolupament de la pandèmia i les seves repercussions