EFECTES DEL CORONAVIRUS

Madrid posa en marxa el primer hotel exclusiu per a sanitaris d'Espanya

La iniciativa pretén reduir el risc de contagi a persones amb qui conviuen a les seves llars

rpaniagua52864411 corrige pie    grafand6576  castilleja de la cuesta  sevilla200321162608

rpaniagua52864411 corrige pie grafand6576 castilleja de la cuesta sevilla200321162608 / Raul Caro

2
Es llegeix en minuts
El Periódico

L’hotel Mario, cèntric establiment del carrer Campomanes de Madrid, és el primer d’Espanya que ha començat a allotjar aquest dissabte personal sanitari, amb l’objectiu que descansin de les seves intenses jornades de treball a causa de la crisi del covid-19, i per reduir el risc de contagi  a persones amb qui conviuen a les seves llars.

Ho ha confirmat el president de la companyia Room Mate, Kike Sarasola, en el seu compte oficial de Twitter, en el qual ja havia posat a disposició de les autoritats tots els seus hotels d’Espanya per fer front a la pandèmia del coronavirus.

54 habitacions

L’hotel Mario, pròxim a la plaça d’Ópera, compta amb 54 habitacions i es troba a uns 3 quilòmetres de la Fundació Jiménez Díaz i de l’Hospital Clínico San Carlos; a uns 4 quilòmetres de l’Hospital Niño Jesús i a aproximadament 5 quilòmetres del Gregorio Marañón i de l’Hospital de la Princesa.

Serà el primer hotel que funcionarà com a hostalatge del personal sanitari en aquesta crisi sanitària, que ha obligat el sistema madrileny a medicalitzar hotels, condicionar el pavelló d’Ifema com a hospital provisional, i a reforçar al màxim els hospitals públics madrilenys davant de l’increment dels ingressats per l’expansió del coronavirus a la regió, que ja registra 7.165 contagiats i 628 de morts.

D’aquesta forma, els sanitaris, tant dels hospitals madrilenys com els que venen d’altres localitats per ajudar a fer front a la pandèmia i no tenen on allotjar-se, podran descansar a l’establiment per un temps indefinit.

Ajuda de voluntaris

La Comunitat de Madrid serà la que comenci a gestionar i administrar aquest allotjament, excepte per rebre els sanitaris, de la qual cosa s’encarregaran voluntaris de la mateixa cadena d’hotels Room Mate. El personal sanitari que allà s’allotgi comptarà, de forma gratuïta, amb connexió wifi durant tota l’estada, per a la qual cosa s’ha ofert la companyia Cibersuite, o també amb aigua mineral embotellada, a càrrec de la marca Ahuara, segons ha pogut saber Efe.

Notícies relacionades

El Govern madrileny habilitarà 9.000 places a més de 40 hotels de la regió que seran medicalitzats per atendre pacients amb coronavirus, el primer ha sigut l’Ayre Gran Hotel Colón que s’encarrega d’alleujar els hospitals Gregorio Marañón, Infanta Leonor i La Princesa, a Madrid capital.

Per la seva part, l’Hotel Marriot Auditorium, que s’ha habilitat aquest dissabte, acull pacients de l’Hospital Universitari de Torrejón de Ardoz, l’Hospital Príncipe de Asturias, d’Alcalá de Henares, i l’Hospital Universitari de l’Henares, a Coslada.