Diverses patrulles de l'Ertzaintza homenatgen la Guàrdia Civil a Vitòria després de morir un segon agent

Les patrulles de la policia autonòmica basca han anat a la caserna de Sansomendi de Vitòria

homenaje de ertzainzas al segundo guardia civil fallecido- por el coronavirus / periodico

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Diverses patrulles de l’Ertzaintza han retut homenatge aquest divendres a la nit a la Guàrdia Civil a les portes de la caserna de Sansomendi de Vitòria, després que hagi mort un segon agent de l’institut armat pel coronavirus.

Les patrulles de la policia autonòmica basca s’han col·locat davant de la caserna fent llums amb els seus vehicles i aplaudint els guàrdies civils. Els ertzaines s’han dirigit un a un a saludar, estrènyer la mà i donar el condol als guàrdies civils que custodiaven la caserna, mentre la resta es mantenia en posició ferma en senyal de respecte.

Després d’aquest homenatge, el delegat del Govern al País Basc, Denis Itxaso, ha agraït «el bon detall» d’aquestes patrulles. «Acaba de succeir davant de la caserna de Sansomendi. Diverses patrulles de l’Ertzaintza s’acosten a aplaudir i homenatjar el segon guàrdia civil caigut en el combat contra el coronavirus, Francisco Javier, 38 anys, casat i amb un fill de 10 anys». «¡Un bon detall, mila esker!», ha agraït al seu compte de Twitter.

Francisco Javier Collado, destinat a la presó d’Herrera de La Mancha, a Ciudad Real, feia tres dies que estava en quarantena al seu domicili, i aquest divendres al matí ha sigut traslladat a un hospital, on ha mort. Dimecres passat va morir el primer guàrdia civil pel Covid-19Pedro Alameda, de 37 anys, a l’Hospital d’Alcorcón, a Madrid, on estava ingressat en estat greu.

Notícies relacionades

A més, un altre agent de la Guàrdia Civil és a l’UCI en estat greu, malalt de coronavirus. El tinent coronel Jesús Gayoso, cap del Grup d’Acció Ràpida (GAR) de la Guàrdia Civil, es troba aïllat en un hospital de la Rioja des de fa cinc dies. Els integrants d’aquesta unitat d’elit de l’institut armat, com que no el poden visitar, han volgut enviar-li un missatge d’ànim.

L’han gravat en un telèfon, l’han enviat per WhatsApp i han demanat al personal sanitari de l’UCI que l’hi posin perquè el senti.

‘Coronavirus avui’

Subscriu-te a la nostra ‘newsletter’ per conèixer tota l’actualitat i informació pràctica sobre el desenvolupament de la pandèmia i les seves repercussions