Vuit guàrdies civils en quarantena després d'haver sigut escopits per una detinguda amb coronavirus a Saragossa

L'advocat que la va assistir al calabós critica que no li hagin fet el test

La dona, que ja es troba en llibertat, va ser arrestada per haver agredit la seva parella a Cuarte de Huerva

1414614 1

1414614 1

2
Es llegeix en minuts
L. M. G.

Vuit guàrdies civils pertanyents a la plaça de Casetas (Saragossa) de la Guàrdia Civil estan a casa seva en quarantena, perquè la dona que van detenir dimarts passat ha donat positiu en la prova del coronavirus, segons informa ‘El Periódico de Aragón’, diari del grup Prensa Ibérica. Aquesta dona, P. A. U., els va escopir en dues ocasions durant la intervenció per un delicte de violència domèstica. L’advocat defensor que la va assistir, del torn d’ofici, Luis Ángel Marcén, s’ha confinat a casa seva, després que li hagin negat practicar-li el test.

La intervenció que ha desembocat en aquest problema de seguretat sanitària va tenir lloc dimarts a la tarda en un domicili del carrer dels Pirineos, a la localitat saragossana de Cuarte de Huerva. Un home va trucar a la sala del 062 i va dir que estava sent agredit per la seva nòvia.

Immediatament es van traslladar fins a la vivenda diverses dotacions de l’institut armat que es van trobar a l’interior del pis un home macat, i la seva parella sentimental, descontrolada.

Els agents van haver de reduir-la i van ser escopits en diverses ocasions al crit: «Tinc el coronavirus». No va ser l’única vegada, ja que durant el seu trasllat al vehicle policial va tornar a fer-ho. Una actitud que en el seu moment va passar desapercebuda fins que aquest dijous es van activar totes les alarmes. Van rebre una trucada de l’hospital en què els advertien que P. A. U., la dona que tenien al calabós, havia donat positiu en coronavirus.

Protocols de prevenció

Els agents ho van comunicar immediatament a la Comandància de la Guàrdia Civil de Saragossa, que va activar els protocols de prevenció i va posar en quarantena tots els agents exposats a aquest perill.

Aquests mateixos guàrdies civils ho van comunicar a l’advocat que va defensar la dona, que ho va fer proveït de guants i una mascareta que li van donar els agents.

Notícies relacionades

Va reconèixer que «es va espantar» perquè va ser molt a prop d’ella als calabossos, així que no va dubtar a trucar al consultori perquè li fessin el test. Al no tenir cap símptoma li van dir que no l’hi podien fer i va acudir al Clínic de Saragossa. Va rebre la mateixa resposta i la recomanació que s’aïlli a casa.

«Em quedaré a casa per responsabilitat, però, si m’he infectat, he posat en perill el Jutjat de Violència sobre la Dona, el de Guàrdia i, fins i tot, un pres de Zuera que vaig haver d’atendre en una prova mèdica a la clínica forense», va assenyalar, mentre va criticar que Sanitat no atengui casos com el seu. La detinguda ja es troba al carrer per decisió judicial.