AQUESTA MATINADA

Descartat el mòbil terrorista en l'incident de l'aeroport del Prat

Un dels detinguts per irrompre amb un cotxe a la zona intermodal de la Terminal 1 ha llançat una proclama islamista

bbe845a4-966c-4f46-aca5-80e72213501c-hd-web / periodico

2
Es llegeix en minuts
Efe

 Els Mossos d’Esquadra han descartat el mòbil terrorista en l’incident ocorregut aquesta matinada a l’aeroport de Barcelona, on dos homes han irromput amb un turisme i un d’ells, que estava sota els efectes de les drogues, ha efectuat una proclama islamista al ser detingut.

Els Mossos d’Esquadra han detingut aquestes dues persones, que portaven més de 10.000 euros a sobre i no anaven armades, i que a les 5 de la matinada han accedit amb el seu vehicle a l’interior de la zona intermodal de la Terminal 1 de l’aeroport barceloní del Prat de Llobregat, tot i que ningú ha resultat ferit. 

Sense explosius

Els Tedax han descartat que el turisme portés explosius. Els dos detinguts són homes de nacionalitat albanesa, dels quals no consten antecedents per radicalització islamista.

Segons han informat fonts de la investigació aquest divendres, després d’accedir amb el seu vehicle a l’interior de la planta zero de l’aeroport, a través d’una porta rotatòria per a persones, els dos sospitosos han baixat del cotxe i han començat a cridar, en un moment en què hi havia molt poques persones a la instal·lació, a causa de les restriccions de mobilitat per la pandèmia del coronavirus.

Els dos sospitosos han avançat diversos metres a peu, en direcció a la primera planta, tot i que han pogut ser detinguts pels Mossos d’Esquadra del servei de guàrdia a l’aeroport abans d’arribar a una zona d’accés restringit.

Un s’ha resistit

Segons les fonts consultades, un dels detinguts ha oposat molta resistència, per la qual cosa han hagut d’intervenir diversos agents per reduir-lo i poder arrestar-lo.

En el moment de la detenció ha sigut quan l’home, que estava molt alterat i afectat pel consum de les drogues, ha proferit proclames islamistes i ha amenaçat els agents que l’arrestaven, segons les fonts.

Una vegada arrestat, els Mossos han traslladat aquest detingut a un centre hospitalari per avaluar el seu estat, ja que en principi no ha resultat ferit durant la reducció policial, segons les fonts. Per la seva banda, l’altre detingut no ha oposat cap tipus de resistència. 

Unes imatges difoses per TVE mostren com un dels albanesos s’ha resistit als agents.

Notícies relacionades

Els Mossos estan «reconstruint» l’acció que han dut a terme els dos detinguts per poder determinar com han pogut entrar amb el vehicle a l’interior de l’aeroport a través d’una porta habilitada per als vianants.

Malgrat l’alerta terrorista vigent en els últims anys, no hi ha instal·lat cap piló per impedir l’accés de vehicles per la porta per a vianants de la planta 0 de la Terminal 1 del Prat per la qual han entrat els dos detinguts amb el seu turisme.