AVENÇ DAVANT EL CORONAVIRUS

Astúries provarà clínicament un prototip de respirador creat per impressió en 3D

El grup que ha desenvolupat el projecte ha generat documentació en codi font obert perquè qualsevol persona pugui imprimir les peces des de qualsevol lloc

Astúries provarà clínicament un prototip de respirador creat per impressió en 3D

JULIEN WARNAND

Es llegeix en minuts

Europa Press

La Conselleria de Ciència, Innovació i Universitat treballa amb les autoritats sanitàries en la validació d’un prototip de respirador automàtic desenvolupat per investigadors asturians que pot ser que sigui utilitzat als hospitals espanyols per pal·liar els efectes del Covid-19. El respirador ha sigut creat per impressió en 3D i en els pròxims dies serà provat clínicament a l’Hospital Universitari Central d’Astúries (HUCA).

En cas que el prototip, anomenat Reesistencia Team, obtingui la validació dels serveis sanitaris, el Govern d’Astúries habilitarà el procediment per finançar la fabricació dels respiradors.

Et pot interesar

El grup que treballa en aquest projecte ha generat documentació en codi font obert perquè qualsevol persona amb impressora 3D pugui imprimir les peces des de qualsevol lloc i es desenvolupin respiradors automàtics que puguin donar als serveis sanitaris locals.

‘Coronavirus avui’

Subscriviu-vos a la nostra ‘newsletter’ per conèixer tota l’actualitat i informació pràctica sobre el desenvolupament de la pandèmia i les seves repercussions