MALA GESTIÓ DEL VIRUS

L'epidemiòleg Oriol Mitjà demana la dimissió de Fernando Simón

Mitjà ha assegurat via Twitter que la negligència s'ha manifestat amb la «reiterada falta d'anticipació i la incapacitat de predir una epidèmia que era evitable»

oriolmitja2

oriolmitja2

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

L’epidemiòleg català de l’Hospital Germans Trias i Pujol de Badalona Oriol Mitjà ha demanat la dimissió del director del Centre de Coordinació d’Alertes i Emergències Sanitàries del Ministeri de Sanitat, Fernando Simón, per la gestió al seu judici incorrecta de l’epidèmia de coronavirus.

«El comitè d’emergència espanyol hauria de dimitir. El país és a l’UCI, i el metge que l’ha tractat ha comès massa errors. Millor canviar de metge mentre encara hi som a temps», ha demanat l’epidemiòleg català a Twitter. 

En un fil articulat a partir d’aquest primer missatge, Mitjà ha assegurat que la negligència s’ha manifestat amb la «reiterada falta d’anticipació i la incapacitat de predir una epidèmia que era evitable» i assegura que ha creat «una crisi de salut pública sense precedents».

Comunicació opaca

Notícies relacionades

En aquesta línia, Mitjà afegeix que Simón ha dut a terme una «comunicació opaca i proteccionista» que ha sigut enormement perjudicial perquè «ha impedit la planificació i la preparació per a aquesta situació».

Mitjà ha fet una crida a «parar-ho tot dues setmanes» i afegeix que el confinament ha de ser «total a excepció de treballadors en serveis bàsics i alimentació». «Imatges dels transports públics plens mostren que els nostres responsables continuen sense entendre la gravetat del cas», ha conclòs. 

‘Coronavirus avui’

Subscriu-te a la nostra ‘newsletter’ per conèixer tota l’actualitat i informació pràctica sobre el desenvolupament de la pandèmia i les seves repercussions