MESURA PREVENTIVA

Igualada disposarà d'un hospital de campanya en una residència després de la cessió de la propietat

L'antic edifici de la Mútua Igualadina estava preparat per obrir i compta amb 90 llits

zentauroepp52805725 16 03 20 igualada brot de coronavirus  confinament de la pob200316142748

zentauroepp52805725 16 03 20 igualada brot de coronavirus confinament de la pob200316142748

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

L’empresa  propietària de l’antic edifici de la Mútua Igualadina, Colisee, ha posat l’equipament a disposició de l’administració després que l’alcalde d’Igualada, Marc Castells, demanés «confiscar» l’edifici davant de la possibilitat que falti espai a l’hospital de la ciutat pel coronavirus.

En un comunicat de premsa, l’ajuntament ha explicat que després de la roda de premsa en què l’alcalde Castells ha fet públic el seu interès a confiscar l’edifici, l’empresa propietària l’ha cedit voluntàriament sense necessitat de cap tràmit intermediari de la conselleria de Salut. L’edifici, situat en el número 41 del carrer Sant Carles d’Igualada, estava preparat per obrir com una residència per a persones grans i disposa de 90 llits.

Notícies relacionades

Castells ha explicat que actualment l’Hospital d’Igualada encara té capacitat per atendre tots els pacients i que «en aquests moments aquest hospital de campanya no fa falta», però ha assenyalat que és «prudent» preveure escenaris en què «una allau de casos» faci necessari disposar de més espai. «No es tracta d’una petició alarmista, sinó d’una petició responsable per avançar-nos a possibles esdeveniments que esperem que no hàgim de viure. En moments extraordinaris com aquest, hem d’aplicar i preveure mesures extraordinàries», ha assenyalat Castells.

Igualada és un dels quatre municipis de la Conca d’Òdena, juntament amb Òdena, Santa Margarida de Montbui i Vilanova del Camí, que estan confinats des de la setmana passada després que es detectés un brot de coronavirus, que ha provocat, ara per ara, la mort de set persones. 

‘Coronavirus avui’

Subscriu-te a la nostra ‘newsletter’ per conèixer tota l’actualitat i informació pràctica sobre el desenvolupament de la pandèmia i les seves repercussions