Els jutges de Barcelona es queixen de falta de mascaretes pel coronavirus

Els òrgans que estan de guàrdia només han rebut un gel desinfectant, mentre que a Lleida un magistrat ha donat positiu

Els togats protesten també perquè en violència domèstica han d'anar tres funcionaris per a tasques ordinàries i no un com en la resta

undefined45959664 barcelona 19 11 2018  pol tica   concentraci n de jueces y f190105104318

undefined45959664 barcelona 19 11 2018 pol tica concentraci n de jueces y f190105104318

1
Es llegeix en minuts
J. G. Albalat
J. G. Albalat

Redactor

Especialista en judicials

Ubicada/t a Barcelona

ver +

El cas positiu de coronavirus d’un jutge de guàrdia de Lleida i la quarantena per a tots els seus funcionaris han fet saltar les alarmes. Els jutges d’instrucció de Barcelona denuncien que no tenen ni mascaretes ni guants per fer la guàrdia, amb el risc que això suposa per a la seva salut i la dels funcionaris, ja que han de tractar amb múltiples persones durant el seu servei, entre les quals detinguts. Aquest dilluns, els òrgans judicials que realitzen aquesta tasca només han rebut un pot de gel desinfectant. Fonts de la Generalitat han assegurat aquest diari que les mascaretes només es distribueixen quan les autoritats sanitàries ho recomanen i, sobretot, al personal de la sanitat.

Notícies relacionades

El problema, segons els magistrats consultats, és que, a més de la falta de material de protecció, no hi ha instruccions clares de com s’ha d’actuar i argumenten que no es pot permetre que el jutjat de guàrdia sigui un focus de contagi. La Unió Progressista de Fiscals (UPF) ja va mostrar la seva «més absoluta preocupació» per les condicions sanitàries en què el cap de setmana passat s’estaven prestant els serveis de guàrdia a les fiscalies i els jutjats d’Espanya. Les quatre associacions judicials també van denunciar la situació. 

Diferència d’un jutjat a un altre

En la guàrdia han de treballar tots els funcionaris del jutjat que li correspon, però si està de servei ordinari, només hi ha d’acudir un empleat públic. No obstant, aquesta regla no és homogènia. En els jutjat de violència domèstica, per exemple, hi han d’anar cada dia tres funcionaris, i no s’entén per què es fa aquesta distinció, ja que els jutges titulars estan permanentment en contacte amb els seus jutjats. Aquest fet ha suscitat també queixes al món judicial.

Temes:

Coronavirus