DAVANT DE LA DIFICULTAT DE VOLAR

Exteriors avisa els espanyols a l'estranger que si pensen tornar «ho facin com més aviat millor»

Algunes ambaixades fins i tot adverteixen de la data límit de sortida

espaa-pasajeros-aeropuerto

espaa-pasajeros-aeropuerto

2
Es llegeix en minuts
Efe

Ambaixades d’Espanya en nombrosos països adverteixen a turistes i no residents que, si pensen tornar a Espanya, ho facin com més aviat millor, ja que «les connexions pot ser que es compliquin pròximament a causa del #COVID19».

Algunes ambaixades fins i tot adverteixen de la data límit de sortida. Així, per mitjà de Twitter, l’ambaixada d’Espanya a l’Argentina recomana a tots els espanyols turistes i no residents a l’Argentina «intentar tornar a Espanya abans del 16 de març».

Aconsella també als qui tinguin el vol de tornada a Espanya per després d’aquesta data, o el seu vol hagi sigut cancel·lat, que completin un formulari especial del consolat, consell que ha encès les xarxes amb turistes confosos per la utilitat d’aquest formulari.

També l’ambaixada d’Espanya a Irlanda recomana per Twitter que els ciutadans espanyols que siguin a Irlanda i desitgin tornar a Espanya «ho facin abans de les 24 hores del dia 19 de març», ja que aquest és el termini de tornada a Irlanda que el Govern d’aquest país ha donat als seus nacionals que estan a Espanya.

L’ambaixada a Mèxic anuncia per la mateixa xarxa social que «si et trobes com a turista a Mèxic i tens prevista la teva tornada a Espanya en els pròxims dies, sisplau, contacta amb el teu proveïdor o agència de viatges i reprograma el viatge de tornada com més aviat millor». «Les connexions pot ser que es compliquin pròximament a causa del #COVID19», remarca.

Per la seva banda, l’ambaixada d’Espanya a Malta «continua fent una crida als afectats per la cancel·lació de vols entre Espanya i Malta», els demana que es posin en contacte «per organitzar la seva tornada» i a més prega que utilitzin el telèfon d’emergència «només en casos d’urgència o necessitat».

Fa diversos dies que l’ambaixada d’Espanya a Xile retuiteja els missatges d’Iberia i al seu tuit d’aquest dilluns informa dels dos vols que la companyia aèria té programats al llarg del dia per tornar a Espanya.

La pàgina web del Ministeri d’Exteriors ha habilitat un espai dedicat al coronavirus en què publica diàriament un mapa del món que reflecteix les restriccions en els viatges des de Espanya i cap a aquest país que estan imposant governs de tot el món.

Notícies relacionades

També destaca que ha reforçat el personal que atén els telèfons i vies de comunicació amb el Departament d’Emergències Consulars.

El reforç consular no ha evitat que les xarxes estiguin inundades de missatges d’espanyols desesperats per les dificultats que troben per tornar a Espanya, ja sigui per falta de vols o per les restriccions imposades pels països en què es troben.