lluita contra la pandèmia

Vergés anuncia un assaig clínic a Catalunya per tractar el coronavirus

Buscarà que els positius no puguin transmetre el virus i que els contactes no l'arribin a desenvolupar

zentauroepp52639310 imatge del laboratori de l hospital cl nic que fa proves de 200305110908

zentauroepp52639310 imatge del laboratori de l hospital cl nic que fa proves de 200305110908 / Hospital Clinic

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

La consellera de Salut, Alba Vergés, ha anunciat que aquest dilluns, 16 de març, a Catalunya començarà un assaig clínic per tractar el coronavirus. L’estudi servirà tant per a les persones que han contret la pandèmia com per als seus contactes.

Segons va explicar ahir, dissabte, la consellera durant la seva intervenció en el programa de TV-3 ‘Preguntes freqüents’ (‘FAQs’), es tracta del primer assaig que es fa, i servirà tant per a les persones que han donat positiu en la prova del Covid-19 com per als contactes.

En el cas dels positius, se’ls donarà un antiretroviral amb l’objectiu de baixar la càrrega vírica i que, per tant, deixin de transmetre el virus, mentre que en el cas dels contactes, en canvi, el que es buscarà és que no puguin arribar a desenvolupar el Covid-19.

Resultats en 21 dies

Notícies relacionades

Segons ha informat també Vergés a ‘Preguntes freqüents’, les dades dels resultats es tindran d’aquí a 21 dies. «Pot ser un canvi important», ha afirmat la consellera.

Durant la seva intervenció en el programa de TV-3, Vergés va recriminar el Govern espanyol que les mesures que han plantejat en el marc de la declaració de l’estat d’alarma pel coronavirus «arriben tard». A més, ha considerat que, des de l’Estat, «s’ha recentralitzat sense sentit».